STORT GRATTIS: Helena Bergström fyller 60 år – orden om kampen för kärleken med maken Colin

Helena Bergström fyller 60 år på måndagen den 5 februari.
Nöjeslivet ber att få gratulera den folkkära skådespelaren på stora dagen!

Helena Bergström har varit en del av det svenska kultur- och nöjeslivet ända sedan sent 1970-tal när hon debuterade i ”Hem, ljuva hem”. I tv-serien som gick på SVT hade hon sällskap av kollegor som Svante ThuressonNils Eklund och Peter Harryson.

Och sen dess har det förstås hänt massor i Bergströms långa karriär.

År 1990 landade Bergström en stor roll i den närmast kultförklarade dansbandsrullen ”Black Jack” med Lasse Holm-skrivna soundtracket ”Inget stoppar oss nu”.

Sitt stora publika genombrott fick Bergström så klart i biosuccén ”Änglagård” som kammade hem inte mindre än tre priser på Guldbaggegalan 1992.

På senare år har Bergström bland annat setts i biosuccéer som ”En underbar jävla jul” och ”Tårtgeneralen”. Den förstnämnda stod hon även bakom som regissör och manusförfattare. Detta är en roll som blivit allt vanligare för den Teaterhögskoleutbildade Bergström på senare tid.

År 2019 skrev hon manuset till TV4:s dramasatsning ”Bröllop, begravning och dop” tillsammans med maken Colin Nutley, 79 och i en av rollerna ser vi parets dotter Molly Nutley, 28. Tv-serien belönades med två Kristallennomineringar.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20101220 Skådespelaren Helena Bergström och regissören Colin Nutley fotade 2010 inför premiären av filmen "Änglagård - tredje gången gillt" där även deras dotter Molly Nutley medverkade. Foto: Mats Andersson/TT
STOCKHOLM 20101220 Skådespelaren Helena Bergström och regissören Colin Nutley fotade 2010 inför premiären av filmen ”Änglagård – tredje gången gillt” där även deras dotter Molly Nutley medverkade. Foto: Mats Andersson/TT

I skrivande stund är Bergström aktuell som regissör för scenshowen ”Sakarias Spyor” med skådespelaren Hampus Nessvold på Stadsteatern i Stockholm.

– Ett regiarbete som har varit så omtumlande och fullständigt underbart. Omgiven av lojala, ödmjuka, tålmodiga superproffs på alla positioner, skriver Bergström på sin Instagram.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Utanför scenen är Helena gift med sin Colin Nutley sedan över 30 år tillbaka. De har två barn tillsammans, och Colin har även en son från ett tidigare förhållande.

Bergström har många gånger talat om hur de fick kämpa för varandra, särskilt i början av deras förhållande då många tvivlade på dem. Åldersskillnaden på 19 år har hon ofta kommenterat.

– Vi fick fajtas för vår kärlek, ingen trodde riktigt på oss. Det har gjort oss starka, säger Bergström till Femina.

Omgivningens dömande blickar spelade henne ett spratt under en tid.

– Jag tyckte, särskilt under en period, att det var enormt jobbigt att reduceras till hans musa. Men att vi har jobbat ihop har också stärkt oss. Vi har haft gemensamma projekt, det har varit jätteviktigt, säger hon.

När paret gästade TV4-programmet ”Tillsammans med Strömstedts” för några år sedan berättade Helena Bergström hur det gick till då de först träffades.

– Jag skulle eftersynka och ljudarbeta med en film jag hade gjort som heter ”1939”. Då träffade jag en kvinna som jag jobbat med, och sa: ”vad gör du nu?”. ”Åh, jag jobbar med en av mina favoriter: Colin Nutley”, sa hon. Åh Gud, sa jag. ”Jag är jätteintresserad av att jobba med honom”. Sen gick jag in och eftersynkade, och då kom hon in igen samma dag. ”Någon vill träffa dig”. Och så kommer Colin. Han bara pratade och pratade och pratade, säger Bergström i programmet.

På måndag den 5 februari fyller Helena Bergström 60 år! Nöjeslivet ber att få gratulera på bemärkelsedagen.

STOCKHOLM 20190206 Helena Bergström är aktuell med nya TV-serien Bröllop, Begravning & Dop. Foto: Fredrik Persson / TT
STOCKHOLM 20190206 Helena Bergström är aktuell med nya TV-serien Bröllop, Begravning & Dop. Foto: Fredrik Persson / TT

Skriv gärna en kommentar och dela vidare inlägget!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev