STORT GRATTIS: Mauro Scocco fyller 61 år – stjärnans ärliga ord om att åldras: ”Har lärt mig…”

Mauro Scocco är av våra mest hyllade och prisade musiker. Genom åren har han lagat på topplistorna och förgyllt mångas liv med sin musik.

I dag fyller stjärnan 61 år – så ser han på sitt åldrande.

Redan som 18-åring grundade Mauro Scocco bandet som skulle komma att sätta ett enormt avtryck på hela 80-talet. Det var tillsammans med Heinz Liljedahl, Johan Kling och Anders Skog som Mauro startade Ratata.

Senare skulle Johan Ekelund komma in och ersätta de övriga bandmedlemmarna förrutom Mauro Scocco. Ratata blev därmed en duo.

Vem glömmer någonsin deras odödliga hits så som exempelvis Doktor Kärlek, Jackie och Så länge vi har varann?

1989 upplöstes Ratata och Mauro Scocco påbörjade då sin solokarriär. Även som soloartist slog Mauro Scocco igenom och släppte flera album.

Mauro Scocco
Foto: Youtube

Utöver sin egen musik har Mauro också varit med och skrivit låtar till flera andra artister. Han har även producerat musik åt flera. Bland de som han skrivit låtar till kan Totta Näslund, Monica Zetterlund och Lisa Nilsson nämnas bland några.

Ja, genom åren har det blivit en hel del artistsamarbeten. Inte minst med Plura, som han dessutom gjort flera tv-program med.

”Jag älskade henne”

I en intervju med Aftonbladet för några år sedan berättade Mauro om ett särskilt minne han har från 80-talet, närmare bestämt från musikåret 1987 då han var med på Rock runt riket-turnén. En särskild person var med på resan – nämligen Marie Fredriksson.

– Det här var ju en jävla resa. Orup hade inte breakat ännu och var förband. Sedan var det Eva Dahlgren, Ratata och så avslutade Roxette. Mycket galna minnen, de flesta lämpar sig tyvärr inte för att återge, men kul turné. Marie och jag umgicks lite privat också. Vi kom väldigt bra överens, jag älskade henne, säger Mauro till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marie Fredriksson
Marie Fredriksson och Per Gessle på scen under Rock runt riket-turnén 1987. Foto: Bengt Eurenius/SvD/TT

Tankarna om åldrandet

Mauro Scocco har ett långt liv som musiker bakom sig. Han funderade tidigare på att gå i pension, men kom sedan på andra tankar. På frågan om han tycker att det är jobbigt med åldrandet svarar Scocco:

– Jag tycker att det både är svårare och enklare. Jag har lärt mig vad jag mår bra av att göra och vilka jag mår bra av att umgås med. Samtidigt fattar man att man inte är odödlig, när ens kompisar börjar dö i cancer och allt vad det är. Men jag har förmånen att kunna styra och ställa mycket efter eget huvud nu för tiden så jag tycker att det funkar rätt bra ändå, säger stjärnan till Aftonbladet.

Stort grattis på födelsedagen Mauro! Hoppas att du får en underbar dag!

Passa gärna på att gratulera stjärnan i kommentarsfältet på Facebook!