STORT GRATTIS: Morgan Alling fyller 55 år – så fick han frun Anna-Maria på fall med en barnförbjuden replik

Sedan över 30 år tillbaka har Morgan Alling synts på teaterscener, i filmer och tv. Genom åren har han kommit att bli en av våra mest folkkära skådespelare.

På torsdagen fyller stjärnan 55 år!

Morgan Alling har en lång och gedigen karriär bakom sig. Han har gjort sig känd som skådespelare, manusförfattare, regissör och programledare.

Han föddes 1968 i Mölndal och växte upp under svåra förhållanden, vilket han berättat om i bland annat sitt sommarprogram i P1. Som barn växte han upp i olika foster- och barnhem.

Morgans tidiga år kantades av missbruk. När han var 21 år gick han ut scenskolan och hoppades att allt skulle vända. Men det skulle dröja några år fram till genombrottet.

1993 var han med i sommarlovsprogrammet ”Tippen”, där han spelade sopgubbe. Det kom att bli Morgans genombrott, först då började telefonen att ringa och rollerbjudanden rasslade in.

Sedan dess har han synts till i en mängd filmer, tv-serier och teateruppsättningar. Han tog också över facklan som speaker i ”Halv åtta hos mig” efter Pia Johansson. Utöver det så har han nyligen turnerat runt landet som föreläsare.

Privatlivet

Efter att kämpat med dåligt självförtroende i många år så träffade han sin blivande fru, Anna-Maria Dahl.

– Hon fick mig att förstå att jag inte hade något ansvar för vad människor gjort mot mig i min barndom, men att jag hade hundra procents ansvar för mina handlingar i dag, sa Morgan Alling nyligen i en intervju med Dagens Nyheter.

Paret har varit gifta sedan 2009 och tillsammans har de barnen Ville, 15, Love, 11 samt tvillingarna Alva och Edvin, 6.

För några år sedan drabbades Anna-Maria av en hjärntumör, vilket naturligtvis var tufft för hela familjen. Men lyckligtvis mår hon bra i dag.

LÄS MER: Morgan Allings vackra hyllning till frun – gripande orden efter 2 års kamp mot cancern: ”Så stolt över dig!”

LÄS MER: Morgan Alling vägrade lämna hustrun Annas sida – i dag är deras kärlek starkare än någonsin: ”På sin spets”

Så träffade Morgan sin Anna-Maria

I programmet ”Anders knackar på” berättade Morgan och Anna-Maria om hur de träffades. Det är en minst sagt märklig men komisk historia.

– Det absolut första som Morgan sa till mig, då hade vi aldrig setts. Då kommer den här snubben fram till mig och säger såhär: ”Tjena, är det inte du och jag som har legat med varandra?”, sa Anna-Maria i programmet.

Morgan fyllde in:

– Jag tyckte hon var läcker. Jag ville säga något smart. Första gången jag såg henne satt hon själv vid ett bord och då kände jag att jag inte får göra bort mig. Jag tänkte en sak i huvudet, men munnen säger något annat. Det var ju jävligt sjukt. Jag kände ju själv i huvudet att det där var ju inge bra.

Trots den märkliga öppningsrepliken så föll de båda för varandra.

Morgan Alling och Anna-Maria Dahl
Foto: Instagram @villadahlalling

Stort grattis Morgan Alling på din dag! Hoppas att du får fira riktigt ordentligt med nära och kära!

Passa på att ge dina gratulationer till stjärnan i kommentarerna på Facebook!