STORT GRATTIS: Per Gessle tilldelas prestigefyllt pris – för sin makalösa karriär: ”Extra härligt”

Per Gessle har spridit glädje och värme med sin fantastiska musik i flera decennier.

Nu tilldelas stjärnan Halmstads kulturpris.

Det var i Halmstad som artisten Per Gessle växte upp och som de flesta vet slog han igenom med dunder och brak i början av 80-talet.

Som frontfigur i popgruppen Gyllene Tider blev han snabbt en av våra största stjärnor.

Popgruppen har gett oss mängder av fantastiska dängor som aldrig tycks gå ur tiden.”Sommartider,” ”Gå & Fiska,” och ”När vi två blir en” för att nämna några.

Per Gessle
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Än idag är Per Gessle en uppskattad musiker och hans kärlek för vackra texter och melodier lever vidare.

Nu tilldelas stjärnan Halmstads kulturpris, något Sveriges Radio P4 rapporterat om.

Kulturnämnden anser att denna musiker är lika med Halmstad,” står det i motiveringen.

”Stort tack för ett stort pris”

Priset har delats ut sedan 1967 och 2023 ligger prissumman på 30 000 kronor.

Vi tror inte att det finns någon vare sig i kommunen eller i landet som inte kan nynna till minst en av Per Gessles låtar. Han är en kulturpersonlighet som åstadkommit en otrolig låtskatt, och låttexter som har en förmåga att framkalla alla känslor på en och samma gång.”

Artisten själv är både glad och tacksam över att få ta emot priset.

– Stort tack för ett stort pris. Det har varit en lång resa för mig i musikens underbara värld. På 60-talet framför grammofonen. På 70-talet framför mikrofonen och i replokalen. Sen har det rullat på. Extra härligt om jag och alla mina medarbetare lyckats inspirera och engagera andra människor att fantisera, skapa och vara kreativa. Fint. Tack så mycket, har han sagt enligt kommunens hemsida.

Fansen fina gratulationer

I kommentarsfältet till P4 Hallands inlägg om priset på Facebook är det nu många som delar med sig av hyllningar och gratulerar artisten.

”Stort grattis till det välförtjänta Kulturpriset allra bästa Per Gessle”

”Så välförtjänt. Historien om Per och hans musik är som en saga. Fantastiskt och fascinerande. Jag är så glad att jag levt i samma tid och kunnat följa Per med GT och Roxette.”

”Så himla kul för Per och vilken stolthet för Halmstad”

”Grattis Per följt din resa från starten. Så välförtjänt.”

STOCKHOLM 20231018 Per Gessle uppträder under onsdagens hyllningskonsert till minne av Pugh Rogefeldt på Cirkus i Stockholm. Pugh Rogefeldt avled 1 maj 2023 i Slite. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20231018 Per Gessle uppträder under hyllningskonsert till minne av Pugh Rogefeldt på Cirkus i Stockholm. Pugh Rogefeldt avled 1 maj 2023 i Slite. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Stort grattis till priser, Per!