STORT GRATTIS: Pia Johansson fyller 63 år – härliga beskedet om kärlekslivet: ”Jag är inte ensam”

Pia Johansson är en av våra absolut mest folkkära skådespelare.

På torsdagen fyller stjärnan år!

Så lyder hennes ord om kärlekslivet.

Pia Johansson är utan tvekan en av våra mest älskade kändisprofiler. Med sin humor och karisma har hon sedan många år tillbaka vunnit svenska folkets hjärtan.

Hon föddes och växte upp i Umeå. Uppväxten var svår till följd av att hennes far var alkoholist, vilket Pia berättat om när hon var med i Stjärnorna på slottet.

Som 16-åring flyttade Pia Johansson till Stockholm där hon började att arbeta som barnflicka och på sidan om ägnade hon sig åt teater.

Några år senare läste hon teater på folkhögskola i Burträsk och spelade under tiden teater på olika scener. Därefter kom hon in på Teaterhögskolan i Stockholm där hon tog examen 1985.

Sedan dess har karriären blomstrat för Pia Johansson. Vi har sett henne i mängder av filmer, tv-serier och på teaterscener över hela landet. Skärgårdsdoktorn, Den tatuerade änkan och Sista dansen är bara några av de verk som vi sett Pia Johansson i.

Pia har många strängar på sin lyra. Utöver skådespeleriet så är hon även komiker, föreläsare och underhållare i både radio- och tv. Som komiker i Parlamentet och som speaker i Halv åtta hos mig är exempel på insatser som hon gjort utöver skådespeleriet.

Den ofrivilliga barnlösheten

Pia har varit öppen med att hon är ofrivilligt barnlös, och att det tog lång tid att förlika sig med tanken på att inte få barn.

I programmet ”Renées brygga” i TV4 berättade Pia för några år sedan om en abort hon gjorde vid 18-års ålder, något som hade stor påverkan på henne.

– Den präglade mig väldigt, väldigt länge. Det är ett trauma jag har fått skruva upp en liten skruv i taget under väldigt många år, sade hon i programmet.

Pia Johansson
Foto: TV4

Pia Johansson om kärlekslivet

I en intervju med Nöjeslivet har Pia tidigare berättat mer om sitt kärleksliv. På frågan om hur kärlekslivet såg ut svarade hon kort och gott:

– Fullständigt obefintligt.

Pia säger att hon inte söker aktivt efter en man i sitt liv, och att hon är nöjd med att vara ”själv”.

– Jag är själv, som man säger i Norrland. Jag är inte ensam, säger hon och tillägger:

– Jag tycker det är mycket kraftfullare att vara ’själv’. Man är den man är, och kommer det någon som älskar mig, som är en man som är helt fantastisk, så är det en bonus.

Det är kloka ord Pia – det är verkligen inte alla som behöver någon särskild i sitt liv. Det kan vara skönt att vara själv också!

Stort grattis på födelsedagen Pia! Hoppas att du njuter riktigt ordentligt av dagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev