STORT GRATTIS: Richard Gere fyller 74 år – här är hans intima löfte till 34 år yngre frun

Richard Gere är ett välbekant ansikte på vita duken och genom åren har han gjort sig ett namn som en av våra största skådespelare genom tiderna.

På torsdagen fyller stjärnan 74 år!

Så lever han tillsammans med sin yngre kärlek.

Han är stjärnan som tagit biopubliker med storm sedan mitten av 70-talet. Richard Gere har under åren spelat i en mängd storfilmer där han alltid charmat med sina unika rolltolkningar.

Vem glömmer någonsin hans roller i filmer så som exempelvis American Gigolo, Schakalen och Pretty Woman?

Richard Gere föddes i Philadelphia den 31 augusti 1949. Efter sina studier, där han utmärkte sig i gymnastik och musik, började han karriären inom teatern.

Till en början spelade han roller inom teatrar och musikaler innan han så småningom skulle slå igenom i Hollywood. När han var i 20-årsåldern började han göra roller i filmer men det var med En officer och gentleman från 1982 som han fick en given plats i Hollywoods filmvärld.

Sedan dess har han medverkat i en otrolig mängd filmer och han har vunnit mängder med priser genom åren.

Brinner för rättvisa

Richard Gere är utöver karriären som skådespelare en hängiven aktivist och engagerar sig mycket i frågor som rör mänskliga rättigheter – inte minst i Tibet.

Han har också varit aktiv i frågor som rör spridandet av kunskaper om AIDS och engagerar sig i välgörenhet av flera olika slag.

Richard Gere och Dalai Lama
Richard Gere och Dalai Lama. Foto: Ashwini Bhatia/AP

Kärlekslivet genom åren

När det kommer till kärleken så har det varit stormigt för Richard, som gått igenom flera relationer med olika kvinnor.

Det har genom åren gått mycket rykten om vilka han dejtat – och listan är lång. Däribland finns bland andra Priscilla Presley och Kim Basinger.

1991 gifte han sig med modellen och skådespelerskan Cindy Crawford, ett äktenskap som varade fram till 1995.

Med den andra frun, Carey Lowell, gifte han sig 2002. Tillsammans har de en son. Men efter 11 års äktenskap beslutade sig paret från att gå skilda vägar. Skilsmässan blev dock svår och utdragen. Det var inte förens 2016 som hela den juridiska processen var klar och de kunde gå vidare.

Det här är Richard Gere’s fru numera

I april 2018 gifte sig Richard på nytt med den 34 år yngre spanska aktivisten Alejandra Silva. Året därpå fick de sin första son och 2020 föddes deras andra son.

Vår karma fanns där i det ögonblick som vi träffade varandra,” berättade Silva för Hola! 2015, som citeras av People.

Jag ignorerar inte vår åldersskillnad och vad det betyder att vara med en Hollywood-stjärna, men när det finns en så stark energi försvinner problemen.”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Richard Gere och Alejandra Silvia
Richard Gere och Alejandra Silvia. Foto: Evan Agostini/AP

Oron inför sin ålder

En källa har tidigare uppgett att Richard Gere är orolig för att han kanske inte kommer att finnas vid sina yngsta söners sida upp till vuxen ålder.

– Han vet att han är extremt gammal för att ha blivit nyss pappa. Han kan räkna ihop ett plus ett och det gör honom medveten om att tiden tillsammans med dem är begränsad, har en källa sagt till RadarOnline.

Men Richard, som är troende buddist, lugnades när han träffade Dalai Lama som påminde honom om reinkarnationen. På så vis tänker Richard att han alltid kommer att finnas vid deras sida på ett eller annat vis.

LÄS MER: Richard Gere blev pappa vid 70 – är nu livrädd för att dö innan han hinner se sina barn växa upp

Livet och löftet till frun

Livet med den yngre frun tycks inte innebära några svårigheter för paret trots ålderskillnaden. Även om Richard är betydligt äldre än Alejandra så håller han igång ordentligt fortfarande.

”Jag måste erkänna att han har mycket mer energi än jag, är mycket mer aktiv, det är svårt att hålla jämna steg med honom … Han är inte människa!”, berättade Alejandra för Hola!

Tillsammans kommer de att alltid försöka få ut det bästa av livet.

”Det måste vara så under denna livstid. Han har lovat mig minst tjugo goda år!”

Richard Gere
Foto: Isabella Bonotto/AP

Hoppas att han håller sitt löfte!

Stort grattis på födelsedagen säger vi till Richard Gere!

Passa gärna på att gratta honom i kommentarerna på Facebook!