STORT GRATTIS: Sarah Dawn Finer fyller 41 – detaljen om artisten som många kan ha missat

Sarah Dawn Finer är en av våra mest älskade svenska artister.

Hon har synts i mängder av olika tv-program, trollbundit hela svenska folket med sin vackra röst och blivit en väldigt folkkär person.

Men trots att hon är otroligt omtyckt så finns en sak som kanske inte så många känner till.

I samband med hennes 41-årsdag reder vi nu ut en vanligt missförstånd gällande stjärnans namn.

Sarah Dawn Finer har minst sagt hunnit med mycket under sin långa karriär.

Hon har programlett ”Så ska det låta”, både medverkat i och programlett Melodifestivalen, släppt otroliga låtar, varit julvärd, suttit i Talang-juryn, och mycket annat.

Sarah Dawn Finers nya satsning
Foto: Foto: Anders Wiklund/TT

Listan över stjärnans meriter kan göras lång och det finns få personer som berört svenska folket i lika stor utsträckning.

Man kan helt enkelt säga att hennes karriär varit en riktig framgångssaga.

Sarah Dawn Finer familj

På det privata planet lever Sarah Dawn Finer tillsammans med partnern Jonas Reinsjö. Tillsammans har de två gemensamma barn och Jonas har även fyra barn sedan tidigare, som hon är bonusmamma till.

Hon har tidigare förklarat att livet som förälder är något som hon älskar, även om det är något av det svåraste man kan göra.

– Att vara mamma är en ynnest och ära och det svåraste jobbet som finns. Det finns ingen handbok för det. ”It’s just learning by doing”. Problemet är att alla är olika, varenda unge. Jag älskar mina barn och tycker om att hänga med dem för de är roliga och jag älskar att se livet igenom deras ögon, har hon sagt till Amelia.

Sanningen bakom hennes namn

Sarah Dawn Finers egna föräldrar är från USA och Storbritannien, vilket är anledningen till att hon har ett engelskt namn.

Och gällande just hennes namn så finns det en detalj som många inte känner till.

Hennes efternamn är nämligen Finer, men hennes förnamn är ett dubbelnamn och hon heter alltså Sarah Dawn, enligt Femina.

Sarah Dawn Finer
Foto: Henrik Montgomery/TT

Oftast kallas hon endast Sarah som förnamn och de flesta antar att det är efternamnet som är dubbelt, Dawn Finer det vill säga.

Egentligen stavas hennes korrekta namn inte heller ”Sarah” utan ”Sara”. Men hon själv använder sig av ett ”h”, så det är antagligen helt enkelt så hon vill ha det.

Så ser hon på att åldras

Nu har det blivit dags för stjärnan att fylla 41.

Inför hennes födelsedag förra året intervjuades hon av Amelia och pratade om känslorna inför att bli äldre.

– Jag är under konstant utveckling och tar alltid ett steg framåt och två steg bakåt. I höstas fyllde jag 40. Vissa säger: ”Shit, är du 40?” Andra säger: ”Är du bara 40?” När jag intervjuade Peter Jöback, som jag träffade som tolvåring, hade han fyllt 50. Vi skrattade och sa att trots att vi inte känner oss som tolv och 22, så känner vi oss inte heller som 40 och 50. Jag som alltid var yngst på giggen är verkligen inte det längre, sa hon då och fortsatte:

– Det handlar bland annat om bilden man hade av den åldern som liten. Titta på Jennifer Lopez och Meryl Streep, inte ser jag tanter! I dag är 70 det nya 50, 50 det nya 40 etcetera. Nu pratar jag inte om plastikkirurgi, utan om energin, drivet, kreativiteten och modet i att vara en hel kvinna.

Stort grattis på födelsedagen, vi hoppas du får en fantastisk dag och blir firad ordentligt!