STORT GRATTIS: Sissel Kyrkjebø fyller 54 år – nya intima steget med 14 år äldre maken

Nu hurrar vi för den fantastiska sångerskan Sissel Kyrkjebø! Den norska storstjärnan fyller 54 år på lördagen!

Än håller hon igång för fullt – och har faktiskt börjat göra musik med nya maken.

Sissel Kyrkjebø är en av Norges absolut största artister genom tiderna. Med åren har hon tagit hela Skandinavien – och världen – med storm tack vare hennes otroliga sångröst.

Stjärnan började sin karriär tidigt och redan som 17-åring slog hon igenom då hon uppträdde i mellanakten under Eurovision Song Contest 1986. Samma år släppte hon sitt första album ”Sissel” och karriären har blomstrat sedan dess.

Sissel har uppträtt på scener över hela världen och i Sverige är hon kanske mest känd som juldrottningen, då hon årligen åker ut på den hyllade julturnén ”Sissels jul” runt om i Sverige. Hon har även varit med och uppträtt i Allsång på Skansen.

1989 hade hon dessutom rollen som Ariel i ”Den Lilla Sjöjungfrun”. Där gjorde hon rösten och sjöng i både den norska och den svenska versionen, samt sjöng i den danska.

Nyligen avslöjade även stjärnan på sin Instagram att hon har en liten roll i den nya filmen om Den Lilla Sjöjungfrun som hade galapremiär för några veckor sedan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Halden 20170628.
Sissel Kyrkjeb¯ under opptakene til det TV2-sendte programmet ”Allsang p grensen” p Fredriksten festning i Halden onsdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT

Privatlivet

1993 gifte sig Sissel Kyrkjebø med den 25 år äldre danska artisten Eddie Skoller. Tillsammans har de två döttrar – Ingrid, 26 och Sarah, 23.

2004 valde dock paret att gå skilda vägar och några år senare flyttade Sissel tillbaka till Norge efter att ha bott i Danmark under många år.

Skriver musik med nya maken

Sedan 2013 är Sissel gift med advokaten och skatteexperten Ernst Ravnaas, 68. Tillsammans har de faktiskt skrivit musik, vilket släpptes förra året.

Det var med EP:n Trilogy, som är en hyllning till kärleken, som paret tillsammans skrev och producerade de tre låtarna ihop. Det verkar som att vi kan vänta oss mer musik från paret framöver:

– Han är egentligen skatteadvokat och har aldrig skrivit musik i hela sitt liv men plötsligt började han skriva. Det hade jag aldrig trott, att vi skulle skriva musik tillsammans, men det har öppnat en helt ny värld. Det är otroligt skoj och något som jag har lust att fortsätta med, berättade Sissel Kyrkjebø i en intervju med Femina.

Ernst Ravnaas och Sissel Kyrkjebø
Ernst Ravnaas och Sissel Kyrkjebø 2018. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Stort grattis Sissel! Hoppas att du får en helt underbar dag!

Passa på att gratulera stjärnan i kommentarerna på Facebook!