Foto: Shutterstock

STORT GRATTIS: Stellan Skarsgård fyller 72 år – så jobbar han och 25 år yngre hustrun tillsammans

Stellan Skarsgård fyller 72 år på tisdagen.

Sveriges kanske största superstjärna på skådespelarhimlen har jobbat med sönerna på vita duken.

Men även tillsammans med sin älskade hustru, Megan.

Familjen Skarsgård är en filmdynasti av sällan skådat slag.

Och det är pappa Stellan som har banat vägen i Hollywood. Mitt uppe i sin egen lysande karriär, får han nu också se flera av sina barn nå framgångar på vita duken.

Men för Stellan Skarsgård har det alltid varit av yttersta vikt att inte pusha barnen i en särskild riktning. Särskilt inte mot skådisyrket.

– Från 16-års ålder ska man inte lägga sig i sina barns liv, det måste de få sköta själva. Annars kommer de antagligen anklaga dig för att du har förstört deras liv eller också kommer de tro att de har ett bra liv, bara tack vare pappa och det är också lika förfärligt, har Stellan Skarsgård tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

Stellan Skarsgårds sagolika karriär

Den svenska superstjärnan har verkligen en sagolik karriär bakom sig. Redan 1968 blev han en stor flickidol när han medverkade i ”Bombi Bitt och jag”.

År 1982 tilldelades Stellan en guldbagge för sin insats ”Den enfaldige mördaren”.

Sedan dess har han synts i filmer som ”Pirates of the Caribbean”, ”Kung Arthur”, ”Mamma mia”-filmerna och Marvel-filmen ”Thor” med flera.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

På senare år är det framför allt Stellans insats i den hyllade dramaserien ”Chernobyl” som han prisats stort för. Rollen i serien om kärnkraftskatastrofen gav Stellan det prestigefyllda priset Golden globe.

I våras belönades han med Sveriges Biografägareförbunds hederspris 2023 i samband med Värnamo Filmhistoriska Festival.

– Det är ju väldigt kul. Framför allt så är det roligt för att Harriet fick det förra året, hon är ju en gud för oss, sade Stellan Skarsgård då i ett uttalande och fortsatte:

– Men priser är priser, man blir glad för att någon uppskattar vad man gör men det går inte att tävla i det, man kan inte säga att man kan vinna över andra på något sätt. Det är ett bevis på uppskattning.

Utanför rampljuset kilar Stellan sedan många år stadigt med sin andra fru Megan Everett Skarsgård. De har varit gifta sedan 2009.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

Bakslaget med hustrun – filmprojektet sköts upp

Hon är filmproducent och manusförfattare till yrket, och de har faktiskt samarbetat i filmen What remains”. Handlingen i filmen kretsar kring beroendeförhållandet mellan läkare och patient.

Men planerna stötte dock på patrull. Det var nämligen i början av 2020 som inspelningarna egentligen skulle ha dragit i gång, men filmen stoppades på grund av coronapandemin.

Dessutom ska filminspelningarna också ha förskjutits sedan intressenter från den kinesiska filmindustrin dragit sig ur.

– Det är svårt att finansiera mindre filmer numera, sade Stellan Skarsgård då, enligt Aftonbladet.

Hösten 2021 kunde de så småningom komma igång igen, och efter den prövningen har filmen fått premiär under 2022. Den har bland annat nominerats vid tre olika internationella filmfestivaler till olika priser, bland annat i Peking, uppger filmsajten Imdb. Megan har skrivit manus, medan Stellan och hans ena son Gustaf Skarsgård gör två av rollerna.

På tisdagen den 13 juni fyller Stellan Skarsgård 72 år och då passar vi på att hurra lite extra för en av våra allra största filmstjärnor. Stort grattis på din dag, Stellan!