SVT-profilen Anne Lundberg har 74 000 i månadslön – känner sig begränsad: ”Kan alltid bli större”

I 30 år har Anne Lundberg arbetat för SVT, och därmed varit trogen kanalen som haft exklusivitet på henne som programledare. Det har inneburit en del begränsningar, och nu berättar Anne Lundberg om sin lön.

– Jag får ju inte göra någonting. Som anställd programledare så kan ju inte jag stå och vara konferencier eller moderator för kommersiella företag, säger Anne Lundberg i podcasten Tv-fabriken.

Foto: Wikipedia

Anne Lundberg, 54, känns av många igen från SVTs populära tv-program ”Antikrundan”, men listan över ledda program genom åren kan göras lång.

Under sina 30 år på SVT har hon bland annat kammat hem Kristallen som Årets kvinnliga programledare under tre år, samt Kristallen för årets dokumentärprogram 2009.

”Skulle vilja att den var 174 000”

I podcasten Tv-fabriken berättar Anne om begränsningarna det innebär att vara anställd som programledare för SVT.

– Jag tror att SVT bara blir hårdare och hårdare med vad de låter sina programledare och de offentliga, det handlar inte bara om programledare utan det handlar om de offentliga personerna som man förknippar med SVT, säger Anne Lundberg i podcasten.

Foto: Wikipedia

I podcasten berättar Anne Lundberg att hon tjänar 74 000 kronor i månaden. Hon menar att hon gärna hade haft mer i lön, samtidigt som hon förstår varför den inte är högre.

– Jag skulle gärna vilja att den var 174 000, men samtidigt kan jag tycka att vi finansieras av skattesedeln och jag tycker att de som tittar på public service – både lyssnar på radio och ser på tv – deras surt förvärvade pengar och den skatten de betalar ska ju gå till program, inte till min lön, säger hon i tv-fabriken.