Tomas Ledin rasande efter nyheten – folkkäre artisten till attack: ”Fullständigt oacceptabelt”

Tomas Ledin är stridslysten.
Den folkkäre artisten rasar nu efter upptäckten på nätet – att hans musik använts i politiskt syfte.
– Det här är fullständigt oacceptabelt, säger han till Nerikes Allehanda.

Tomas Ledin, 69, har fått midsommarfriden störd.

Den folkkäre artisten är rasande efter att ha upptäckt hur hans musik använts i politiska syften.

STOCKHOLM 20120613 Tomas Ledin i Allsång på Skansen 2012. Foto: Henrik Montgomery / TT

Detta efter att Liberalerna i Örebro använt hans klassiska dänga ”Vi är på gång” i ett videoklipp där de sågs dansa till musiken. Filmklippet fick stor spridning på nätet, och enligt Aftonbladet kan den ha visats så många gånger som uppemot 250 000 gånger innan den togs ner.

Ledins protester

Ledin protesterar nu högljutt mot tilltaget.

– För mig är det väldigt enkelt, jag vill inte att man använder min musik i partipolitiska syften, säger han till tidningen Nerikes Allehanda.

Enligt Ledin fick han aldrig frågan från Liberalerna om de fick använda hans musik i videoklippet. Artisten hade ändå inte sagt ja, förklarar han.

Nu rasar ”En del av mitt hjärta”-sångaren mot kommunpolitikernas agerande.

– Det här är fullständigt oacceptabelt och man kan ju tycka att en kommunpolitiker skulle förstå upphovsrättsliga frågor när det gäller musik, säger Ledin.

Filmen har tagits bort: ”Misstag”

Liberalerna i Örebro menar å sin sida att man sökte Ledins agent inför publiceringen, utan att få svar. Nu backar de från filmen som tagits ner från internet.

– Vi har begått ett misstag. Men vi lägger ut två-tre filmer i veckan och vi har aldrig blivit virala förut. Det här var helt oväntat för oss, säger kommunrådet Karolina Wallström (L) till Aftonbladet.

STOCKHOLM 20191217 Tomas Ledin, Malin Åkerman och Edward af Sillén under pressträffen för filmen ”En del av mitt hjärta”. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.