Tuva Novotny: Gravid, ålder, partner, och romansryktet med Alexander Skarsgård

Tuva Novotny charmade hela svenska folket redan som 17-åring när hon spelade “Nora” i tv-serien Skilda världar. Sedan dess har hon medverkat i några av våra mest älskade filmer och tv-serier. Att hon dessutom dök upp gravid men hemlighetsfull gällande sitt kärleksliv på Elle-galan stillar inte folks intresse för Tuva, tvärtom. 

Här är allt vi vet om skådespelerskan Tuva Novotny. 

Tuva Novotny, född Tuva Moa Matilda Karolina Novotny Hedström är en svensk skådespelerska, sångerska, regissör och manusförfattare. Att Tuva skulle ha fallenhet för skådespeleri är inte förvånande. Tuva är nämligen dotter till regissören David Novotný och skådespelaren samt skulptören Barbro Hedström. 

Tuva Novotny ålder

Hur gammal är Tuva Novotny?

Tuva Novotny är 42 år gammal. Hon är född i Stockholm den 21 december 1979

1996 var ett stort år för Tuva, som då var 17 år gammal. Förutom att hon syntes i tv-programmet Bullen så fick hon sitt stora genombrott via programmet Skilda världar som var en av de mest populära svenska tv-serierna på 90-talet. 

Tuva medverkade i tv-serien i fyra år, därefter ägnade hon några år åt filminspelningar. 

Tuva Novotny. Foto: TT
Tuva Novotny. Foto: Anders Wiklund/TT

2003 fick Tuva huvudrollen i Ulf Malmros hyllade film Smala Sussie, där hon spelar mot bland annat Kjell Bergqvist, Michael Nyqvist och Björn Starrin. 

Tuva syns också i filmerna Bröllopsfotografen, Borg och tv-serien Bonusfamiljen. Tuva har även regisserat filmen Britt-Marie var här från 2019.

År 2000 utnämndes Tuva till Sveriges sexigaste kvinna av modemagasinet Café.

Tuva Novotny gravid 

Tuva Novotny har 15-åriga dottern Ella Bjerrum Lersbryggen, från en tidigare relation. Pappan till dottern är Nicolai Bjerrum Lersbryggen. Relationen mellan honom och Tuva är slut sedan många år. 

När kommer Tuva Novotnys bebis?

Det var på Elle-galan i år som det blev officiellt att Tuva väntar sitt andra barn.

Tuva Novotny på Ellegalan.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det var lite svårt att undvika en nio månaders gravidmage från den vinkeln, sa Tuva i Nyhetsmorgon efter galan.

– När kommer bebisen?, frågar Jenny Strömstedt.

– Det pratar jag inte om, det behåller jag ändå för mig själv, sa Tuva.

Vem är pappa till Tuva Novotnys barn?

Något annat hon är förtegen om är vem som är pappa till barnet. Tuva har inte visat upp någon partner offentligt de senaste åren, men enligt flera källor har hon skådespelaren Alexander Skarsgård varit ett par i flera år. 

Alexander Skarsgård.
Alexander Skarsgård. Foto: Warner Bros

Tuva Novotny och Alexander Skarsgård

Ryktet satte fart när Ann Söderlund och Sanna Lundell i podcasten Inte din morsa tog upp Tuva och Alexanders relation. De menade att skådespelarna varit ett par i flera års tid, men att media missat det. 

“Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det”, säger Lundell i Inte din morsa, som hon har tillsammans med Ann Söderlund.

LÄS MER: Sanna Lundells ord om Mikael Persbrandt – efter intima frågan: ”Känns ju jättebra såklart”

Ryktet har varken bekräftas eller dementeras av Tuva och Alexander Skarsgård, som båda är tysta gällande sina privatliv. 

– Nej, men jag försöker koncentrera på att snacka om det professionella och hålla det privata privat, sa Alexander Skarsgård när Aftonbladet frågade honom om Tuva.

LÄS MER: Alexander Skarsgårds superkropp får folk att sätta kaffet i halsen – nu avslöjar stjärnan hemligheten