Vincent Pontare: Ålder, flickvän, bakgrund och allt annat du vill veta

När Vincent Pontare dök upp i den andra semifinalen av “På Spåret” var det många som undrade var mannen bakom “Miss Blue” hållit hus de senaste åren. Sanningen är att Vincent haft fullt upp med att producera några av de mest spelade låtarna de senaste åren, samtidigt som han planerar bröllop med artisten Agnes, känd från Idol. 

Detta visste du garanterat inte om Vincent Pontare. 

Vincent Pontare. Foto: Wikimedia Commons

Vincent Pontare är son till Roger Pontare och Elisabeth Pontare. Han har en yngre bror som heter Viktor.

Vincent föddes i Solna, Stockholm, där han bodde tills hans var sju år gammal.

Familjen flyttade sedan till Ramsele och sedan till Örnsköldsvik. Några år senare flyttade Vincent tillbaka till Stockholm där han blev kvar. 

Foto: Wikimedia Commons

Hur gammal är Vincent Pontare?

Vincent Pontare är född 13 maj 1980. Han fyller 42 år 2022. 

Vad är Vincent Pontare känd för?

Vincent Pontare är en svensk artist och låtskrivare. Han stora genombrott kom 2006, med singlarna Paradise och Don´t Hate on me. Året därpå (2007) släppte Vincent singeln Miss Blue som klättrade högre upp på listorna än hans föregående singlar. 

Vincent Pontare i musikvideon till "Miss Blue".
Vincent. Foto: Skärmavbild – YouTube

Vincent är en av medlemmarna i duon Vargas & Lagola, som han utgör tillsammans med Salem Al Fakir. Vargas och Lagola skriver och producerar musik till andra artister, men även till sig själva att framföra.

Vincent har de senaste åren backat från rampljuset men ligger bakom en hel del internationella hits som har varit med och skrivit eller producerat. 

Utmärkelser

Grammis: 2014 fick Vincent utmärkelsen “Årets kompositör” tillsammans med Salem Al Fakir och Magnus Lidehäll, för Handen i fickan fast jag bryr mig

Platinagitarren: År 2008 tilldelades Vincent Pontare Platinagitarren. 

Vilka låtar har Vincent gjort?

När Musikförläggarna år 2017 undersökte vilka låtskrivare som låg bakom de mest streamade och köpta låtarna i Sverige det året så toppade Vincent och Salem Al Fakir listan. 

Vargas & Lagola hade då bland annat medverkat till uppkomsten av låtarna ”More Than You Know” med Axwell Ʌ Ingrosso och “Without You” med Avicii feat. Sandro Cavazza. 

Året därpå (2018) var Aviciis låt “Without you” den mest spelade låten. Bakom den ligger förutom Avicii (Tim Bergling) själv, Salem Al Fakir, Vincent Pontare, Dhani Lennevald, Sandro Cavazza och Carl Falk. 

Hitlåtar Vincent varit med och producerat/skrivit

Sun is Shining – Axwell & Ingrosso

Bang My Head – David Guetta feat. Sia

Hey Brother – Avicii

Younger – Seinabo Sey

The Days – Avicii

De singlar vi känner igen Vincents egna röst från är: 

Paradise (2006)

Don´t Hate on me (2006)

Miss Blue (2007)

Vincent flickvän Agnes

Vincent och artisten Agnes, som blev känd genom sin medverkan i Idol, träffades redan 2009 i samband med Rockbjörnen-festen. 

Agnes och sambon Vincent Pontare 2010.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Senare samma år, I en intervju med Upsala Nya Tidning bekräftade den då 21-åriga Agnes att hon och Vincent var ett par. 

– Jag är kär. Väldigt, väldigt kär – för första gången. Han får mig att känna mig vacker. Jag har aldrig fått så många komplimanger i mitt liv, säger hon enligt tidningen, sa Agnes Carlsson då. 

Vincent är förlovad

Vincent och Agnes är idag förlovade, och även om bröllopet skjutits upp så har paret bekräftat att det kommer att bli av. 

Agnes Carlsson och sambon på Polarpriset.
Foto: Christine Olsson/TT

Nyligen gästade Vincent semifinalen av På Spåret, tillsammans med musik-partnern Salem Al Fakir.

I samma veva passade Vincent på att bjuda in fästmön Agnes, tillsammans med pappa Roger Pontare. Framträdande blev ett bejublat sådant och fick stor uppmärksamhet.  

https://www.instagram.com/p/CaIAg96MfUf/