Därför kan Harry ha tackat nej till pappa Charles inbjudan – vägrar fira stora dagen med sin far

Det fortsätter att storma inom det brittiska kungahuset.

Nästa vecka firar kung Charles sin 75-årsdag. Men nu avslöjar källor inifrån hovet att prins Harry tackat nej till sin inbjudan.

Det blev stor uppståndelse kring Prins Harry och hustrun Meghan Markle när de för för några år sedan steg ned från sina kungliga ämbeten och flyttade till Kalifornien.

Året därpå, 2021, gick paret ut i en intervju med Oprah Winfrey där de avslöjade mängder av hemligheter om hur de behandlats av sin kungliga familj.

2023 släppte prins Harry sina memoarer, Den andre, som blev oerhört omtalad. I boken avslöjar han mängder av kungahusets innersta hemligheter och berättar om hur illa han och Meghan behandlats av den egna familjen.

Detta har lett till att prinsparet och kungahuset numera har en väldigt ansträngd relation. Enligt källor inifrån hovet så talar inte prins Harry särskilt mycket med varken pappa kung Charles III eller brodern prins William.

Avstod inbjudan

Senaste gången som de sågs offentligt var när kung Charles tog över tronen efter Elizabeth II.

Den 14 november firar kung Charles III sin 75-årsdag på Clarence House i London. Enligt Daily Mail så berättar källor inifrån hovet att prins Harry bjudits in till att delta i hans firande, men att Harry har tackat nej. Det finns ingen känd anledning till varför han tackade nej, men troligtvis beror det på deras historia ihop.

Kung Charles och prins Harry. Foto: Kirsty O'Connor/Pool photo via AP/TT
Kung Charles och prins Harry. Foto: Kirsty O’Connor/Pool photo via AP/TT

Blev inte grattad på födelsedagen

Enligt en källa inifrån hovet så fick inte Harry några födelsedagshälsningar från varken sin pappa eller bror när han fyllde 39 år i september. Det verkar därmed som att deras relation fortfarande är dålig.

En särskild anledning till att kung Charles fortfarande är besviken på Harry är hur Camilla porträtteras i prinsens självbiografi. Harry går i boken väldigt hårt på Camilla och skriver bland annat:

Jag har komplexa känslor inför att få en styvförälder som jag trodde nyligen hade offrat mig på sitt personliga PR-altare.

Hoppas att de kan återfå en bra relation och att de kan lägga gammalt groll bakom sig.

Vad tänker du om relationen mellan kungligheterna efter att Harry och Meghan lämnat kungahuset? Skriv gärna en kommentar på Facebook.