Drottning Silvias presentkrav: Här är hennes enda önskan inför 80-årsdagen

Drottning Silvia fyller 80 år den 23 december i år, något som självfallet ska firas med pompa och ståt.

Nu har det kommit fram vad drottningen önskar sig i födelsedagspresent, eller rättare sagt kräver…

Drottning Silvia föddes i Heidelberg, Tyskland, 1943, och efter att ha flyttat runt under sin barndom arbetade hon som utbildningsvärdinna under de olympiska spelen i München 1972.

Välgörenhetsprojekt

Under de olympiska spelen träffade hon kungen och kärlek uppstod. De förlovade sig i mars 1976 och gifte sig i juni samma år.

Sedan dess har drottningen alltid stått vid kungens sida genom vått och torrt. Silvia har dessutom själv involverat sig i mängder av välgörenhetsprojekt.

Drottningen engagerar sig mycket i barns utsatthet och har bland annat grundat World Childhood Foundation, en stiftelse som arbetar för att förbättra barns villkor över hela världen.

Inför drottningens 80-årsdag som infaller den 23 december har Silvia nu gått ut med en önskan om vad hon önskar sig i födelsedagspresent, och det är något ganska ovanligt.

Drottning Silvia
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Presentkravet

För att fira 80-årsdagen önskar sig Silvia donationer till Radiohjälpen där hon startat en insamling för krigsdrabbade barn i Ukraina.

Vill man fira drottningen genom att skänka en gåva till barn i Ukraina som lider av kriget kan man göra det via den här länken.

Insamlingen pågår till den 31 december.

Så himla fint gjort av drottningen!

Tryck nu på DELA-knappen!