Estelles markering – fina överraskningen framför kungen och drottningen

Ett barnbarn som saknar sin mormor och morfar.

Här markerar prinsessan Estelle sin längtan – och visar upp en speciell överraskning till kungaparet.

Se det gulliga klippet när hon hälsar till kungen och drottningen.

Så här i coronatider är det viktigt att hålla den sociala distansen – och därför är det många som håller kontakten med nära och kära via videosamtal.

Detta gjorde även kungafamiljen, och under påsken ville de dela med sig av sin nya rutin med hela det svenska folket – som en hälsning till alla andra också inför högtiderna.

BORGHOLM 20190714 Prinsessan Estelle när kronprinsessan Victorias födelsedag firades traditionsenligt på Solliden Borgholm den 14 Juli. foto: Mikael Fritzon / TT

– Hej mormor och morfar på Stenhammar, säger kronprinsessan Victoria i videosamtalet och fortsätter:

– Vi kommer att sakna er i påsk.

Både kungen och drottningen, som befinner sig på Stenhammars slott under coronakrisen, skiner upp när de får se alla sina barn och barnbarn.

STOCKHOLM 20200214 Kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid Konstakademiens högtidssammankomst där preses Johan Scott tog emot kungaparet i konstakademiens lokaler i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Jag är jätteglad att se er! Vad fint det här ska vi göra oftare, säger drottning Silvia i klippet.

– När vi inte har möjlighet att träffas får vi i alla fall göra på det här sättet, säger kung Carl XVI Gustaf.

Samtidigt vill prinsessan Estelle, åtta år, visa upp en speciell sak som hon själv har gjort. Inför hela familjen plockar hon plötsligt fram ett kort.

Foto: Youtube/Kungahuset

Kungaparet hålls på halster i någon sekund – innan Estelle avslöjar sin överraskning till mormor och morfar. I klippet förklarar hon:

– Jag har gjort ett påskkort till er mormor och morfar, det ska föreställa en lama. Det står Glad påsk, varma hälsningar Estelle, säger prinsessan Estelle.

Se när hon visar upp sin teckning för oss alla i spelaren här nedan:

Så fint kort, prinsessan Estelle, och så viktigt i dessa tider att hålla den sociala distansen! Dela gärna vidare för att sprida lite glädje genom Estelles fina teckning till sin mormor och morfar.