Foto: SVT/TT

Fråga doktorn-Karins nya teori om Silvias röda öga – slår ner på hovets förklaring: ”Inte i min värld”

Drottning Silvias blodröda öga stal rubrikerna.
Nu uttalar sig ”Fråga doktorn”-profilen, tv-läkaren Karin Granberg om de omtalade bilderna, i en intervju med Expressen.

Historiens vingslag har känts i Stockholm i dagarna. Detta när den nytillträdde finske presidenten Alexander Stubb traditionsenligt bjudits in av kung Carl XVI Gustaf för ett officiellt statsbesök.

Att bjuda in en nyvald president är nämligen en tradition – som ett bevis på den goda och nära relationen mellan Sverige och Finland.

Finske presidenten och hans hustru Suzanne Innes-Stubb välkomnades av kungaparet vid hovstallet under tisdagen och transporterades därifrån till Kungliga slottet i hästkortege.

Senare var det dags för en galamiddag för Finlands presidentpar i Karl XI:s galleri på slottet. Då höll också kungen ett tal.

– Finland har alltid en plats i svenska folkets hjärtan. Vi är grannar, vänner och familj, med så mycket som förenar oss. Låt oss hålla hoppet levande och möta omvärldens utmaningar – tillsammans, sade kungen i sitt tal under kvällen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Samtidigt ställde såväl kungaparet som presidentparet upp framför pressfotografernas kameror för att föreviga det historiska ögonblicket.

Då drogs många tittares ögon samtidigt extra mot drottning Silvia.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240423 Kung Carl Gustaf håller tal vid mediaträff på Stockholms slott i samband med välkomstceremonin för Finlands presidentpar som är på ett två dagar långt statsbesök i Sverige. Till höger drottning Silvia. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240423 Kung Carl Gustaf håller tal vid mediaträff på Stockholms slott i samband med välkomstceremoni för Finlands presidentpar som är på ett två dagar långt statsbesök i Sverige. Till höger drottning Silvia. Foto: Christine Olsson / TT

Anledningen? Drottningens vänstra öga som framträdde i röda toner.

Efteråt fick Nöjeslivet en förklaring från hovet om drottningens tillstånd.

Artikeln fortsätter under bilden.

Drottning Silvia
Foto: Christine Olsson/TT

Drottningen har fått rött öga av korsdrag. I övrigt mår drottningen bra”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren till Nöjeslivet.

Fråga doktorn-profilen om drottningens röda öga

Tidigare SVT-profilen, läkaren Karin Granberg som i många år var expert i ”Fråga doktorn”, berättar dock att hon inte tror att ett drag är orsak bakom en blödning i ögat.

– Inte i min värld i alla fall, säger hon till Expressen och gör klart för alla att hon inte ställer någon diagnos på drottningen.

Hon berättar i stället om vad som kan vara bakomliggande orsak till att ett öga blir rött.

Artikeln fortsätter under bilden.

Karin Granberg
Foto: SVT

– Det kan vara en hockeyspelare som har fått en puck i ögat, då brister ett kärl och man får en blödning som sprider ut sig i ögat. Men nu pratar jag inte om drottning Silvia. Jag har inte sett hennes öga, säger Karin Granberg till tidningen.

Samtidigt förklarar Granberg att blodkärl kan brista i ögat också utan någon egentlig anledning.

– Det ser väldigt allvarligt ut, men när man har uteslutit andra saker, får de leva ett vanligt liv. Och om jag har förstått det rätt så gör drottningen det, och fortsätter representera, säger Granberg till Expressen.

Och det gör drottningen sannerligen!

Hon har setts vid kungens sida under hela det finska statsbesöket i både Stockholm och Göteborg de senaste dagarna. Som här vid en middag på slottet.

Under onsdagen fortsatte statsbesöket till rikets andra stad. I Göteborg fick kungaparet och presidentparet bland annat njuta av popstjärnan Miriam Bryants ljuva stämma på den finländska svarsmottagningen för kungaparet på västkusten.

Vi önskar drottningen god bättring med det röda ögat!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev