Foto: SVT, Linn Malmén / TT

Oscar Magnussons nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Det kommer…”

Under tisdagen gör Pernilla Wahlgren sin andra kväll som programledare för ”Allsång på Skansen”. Nu berättar Oscar Magnusson från Sven-Ingvars hur han tror att hon blir i rollen.

Allsång på Skansen har äntligen dragit i gång på allvar och i år är det ett sprillans nytt ansikte i programledarrollen.

Pernilla Wahlgren klev under förra veckan in som allsångsledare och bjöd på en riktigt fartfylld och somrig kväll på Sollidenscenen.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen
Programledare Pernilla Wahlgren. Foto: SVT

Att få ta över uppdraget efter Sanna Nielsens 7 år var något som hon berättade inför premiären att hon såg mycket fram emot.

– Det känns bra. Det känns pirrigt och mäktigt och stort, och jag är jättetaggad. Roligt känns det!, sade hon till Nöjeslivet.

Läs mer: Därför tänker Lotta och Mikael inte gästa ”Allsång på Skansen” – parets diss när Pernilla är programledare

Pernillas stora tittarsuccé

Och det blev minst sagt en framgångsrik kväll för stjärnan.

Det var hela 1,4 miljoner människor som bänkade sig framför TV-apparaterna. Något som innebär att hon gick över både förra årets tittarsiffror under premiären, och även hade fler tittare än konkurrenten Lotta på Liseberg.

Utöver det möttes Pernilla Wahlgren också av mycket hyllningar i kommentarsfält och fick fin respons av allsångs-fans.

”Är så OTROLIGT tacksam, lättad, glad, lycklig och rörd över det FANTASTISKA MOTTAGANDET och ALLA FINA ORD efter gårdagens Allsångs-premiär,” skrev hon på sin Instagram efter kvällen.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen
Foto: SVT

De gästar i andra programmet

Nu har det blivit dags för Pernilla Wahlgrens andra direktsändning från Skansen, och efter förra veckans succé verkar hon minst sagt taggad.

”Spöregn och blåst i dag! Men vad gör det när man har sol i sinnet och en mysig loge på Skansen att värma sig i!,” skriver hon på sin Instagram.

Gästartisterna som står på schemat är Zara Larsson, Sven-Ingvars, Hooja och Jackie Mere.

Läs mer: Sanna Nielsen talar ut om Pernilla – första orden efter Allsångspremiären: ”Ska erkänna…”

”Sommaren reducerat till dess essens”

För Sven-Ingvars är Allsång på Skansen något som är tätt sammankopplat med sommaren.

I en intervju med Nöjeslivet berättar Oscar Magnusson hur härligt det ska bli.

– Underbart. Det är en sån, ja man vågar väl inte gå och hoppas på att de ska ringa, men nästan! Jo men det gör man. Och så ringer det och vanligtvis kanske man behöver kolla lite grann, men här säger man bara ja. Det är liksom sommaren reducerat till dess essens, säger han.

STOCKHOLM 20170704 Oscar Magnusson sjunger hyllning till sin far Sven-Erik Magnusson under Allsång på Skansen på tisdagskvällen. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20170704 Oscar Magnusson sjunger hyllning till sin far Sven-Erik Magnusson under Allsång på Skansen- Foto: Erik Simander / TT

Oscar Magnusson om Pernilla Wahlgren i allsången

Bandet har ställt upp i programmet många gånger tidigare. Och vad gäller Pernilla som allsångsledare så är Oscar Magnusson övertygad om att hon kommer axla rollen galant.

– Jag tror att det är som handen i handsken. Sanna [Nielsen] gjorde det jättebra, jag tror Pernilla kommer använda sig lite mer av humor. Hon är “top of mind.” Det kommer att plockas i stunden väldigt mycket. Charmig, musikalisk- nej men jag tror att hon är klippt och skuren för rollen, säger han till Nöjeslivet.

sven ingvars
Foto: Lifeline/Pressbild

Har ni någon relation sedan tidigare?

– Vi har setts några gånger, vi känner inte varandra personligen så men säger ”hej” och har samma produktionsbolag också. Så vi vet att vi finns, och hon vet att vi gillar henne. Om inte annat så vet hon det nu!

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!