Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om skräckfyllda misstaget – felsteget som tittarna missade: ”Kommer bli lynchad”

Lovorden vällde in efter premiären och Pernilla Wahlgren hyllades till skyarna efter sin premiär i Allsång på Skansen.

Men mitt under direktsändningen hände något som inte fick hända.

Nu berättar Pernilla Wahlgren för första gången om tabben som tittarna kan ha missat.

– Då kommer jag bli lynchad, säger Pernilla Wahlgren om skräcken i podden ”Wahlgren och Wistam”.

Få stjärnor har haft så stora förväntningar på sig som Pernilla Wahlgren hade inför sitt allra första program som allsångsledare.

Många hade inte minst redan bildat sig en uppfattning om hur profilen skulle sköta sitt jobb som ny programledare för ”Allsång på Skansen”.

Kritiken hade haglat kring profilen främst om att Pernilla skulle synas i ytterligare ett tv-program, och många var skeptiska till hur hon skulle axla det stora uppdraget.

Men Pernilla Wahlgren hade inte behövt vara orolig.

Efter premiären vällde hyllningarna och lovorden in från tittarna som tyckte att hon var som klippt och skuren för uppdraget som programledare.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen
Foto: SVT

”Sprudlande glad och enkel som alltid tog Pernilla oss med till Allsång på Skansen med bra artister & hålligång! Kul inslag med positiv och negativ presentation av sin familj i sång! Ser fram emot att Ny bra ledare går in och axlar rollen lika suveränt & folkligt som raden av tidigare. Heja på Pernilla!”, skrev en person på Nöjeslivets Facebooksida.

”Drottning av Skansen”, skrev en annan.

LÄS MER: Oscar Magnussons nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgrens tack till svenska folket efter Allsång på Skansen

Och de enorma hyllningarna undgick förstås inte Pernilla.

Efter att premiären sänts valde hon att tacka svenska folket för det enorma stöd efter att ha gjort sitt allra första program.

”Har inte ord….. Är så OTROLIGT tacksam, lättad, glad, lycklig och rörd över det FANTASTISKA MOTTAGANDET och ALLA FINA ORD efter gårdagens Allsångs-premiär…! Alltså, att 70 % av Aftonbladets läsare som röstat på min premiärinsats gav mig FEM plus!!! Och så alla snälla människor som kommit fram i dag, och alla otroliga sms från både vänner, kollegor & respektingivande branschfolk – vissa som t om varit med längre än jag! ( och det vill inte säga lite…!) Och så NI mina underbara följare!!! Över 2600 kommentarer och tusentals DM med bara KÄRLEK!!!! Nej men det har gråtits lyckotårar i dag kan jag säga”, skrev hon då på sin Instagram.

Hon avslutade att tacka både manusförfattarna, produktionen, SVT, artisterna och alla de personer som varit med och förberett kvällen.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen
Allsång på Skansen Bildtext: Pernilla Wahlgren Foto: Morgan Norman/SVT

”Har väl jag fått världens roligaste sommarjobb,” avslutade hon.

LÄS MER: Olle Jönssons nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgrens skräck bakom kulisserna i Allsång på Skansen

Ja, succén var ett faktum och att Pernilla Wahlgren hör hemma på allsångscenen råder det ingen tvekan om längre.

Men även om allting tycktes rulla på fint för programledaren, hände också någonting otäckt vid scenen som kanske tittarna missade.

Det är i podden ”Wahlgren och Wistam” som Pernilla driver tillsammans med vännen Sofia Wistam, som programledaren talar ut om tabben i direktsändning.

Pernilla berättar i det senaste avsnittet om nervositeten och rädslan inför att göra fel inför hela svenska folket.

Pernilla Wahlgren
Foto: SVT

– Först var jag så nervös. Innan jag ska gå in och sjunga ”Stockholm…” så tänker jag, tänk om – det är det dummaste du kan göra – tänk om jag glömmer bort texten till ”Stockholm i mitt hjärta”. Det är då ofta man glömmer bort det. Du kan ju glömma bort en sång som du har sjungit hundratusengånger tidigare för att du får en blackout. Det har hänt mig när jag ska göra företagsgigg och jag står och ska sjunga ”Jag vill om du vågar” och plötsligt tänker ”men gud hur går andra versen”?, berättar hon i podden och fortsätter:

– Det behöver egentligen inte vara nervositet eller att man inte kan texten, det bara blir så ibland. Den bara försvinner. Det kände jag att om jag går in och sjunger ”Stockholm i mitt hjärta” och inte sätter den texten då kommer jag bli lynchad.

Vännen Sofia Wistam frågar då om det inte finns en skärm uppe som visar texten till ”Stockholm i mitt hjärta” ifall Pernilla skulle glömma.

– Nej, jag når inte inte dit och den är nog inte där utan det är nog bara de andra allsångslåtarna som är där. Men sen så börjar jag med min prata och allt känns så bra och allting och så plötsligt ska jag gå från en prata till nästa, man delar upp det i sjok i huvudet när man pratar och lär sig.

Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om misstaget i Allsång på Skansen

Det är då det händer som inte får vända.

Pernilla Wahlgren tappar bort sig helt.

– Då ska jag gå till nästa sjok och det har inte varit några problem nån enda gång och så står jag där och så blir det totalt blankt. Då börjar jag mala om någonting helt annat som jag absolut inte ska säga. Medan jag maler så hinner jag tänka.. jag jobbar så mycket med min hjärna och jag tänker bara ”snälla, snälla hör nu att jag inte går efter manus, och snälla snälla säg vad jag ska säga”. Och precis då kom jag på vad det var, berättar Pernilla.

Pernilla Wahlgren
Foto: SVT

Pernilla berättar vidare att hon sett programmet i efterhand för att se om det syntes att hon gjorde en stor miss.

Men precis som vi andra så såg även programledaren ingenting.

Underbara Pernilla! Du är en stjärna utan dess like, tack för makalös show!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.