Pernilla Wahlgren knäcker Lotta Engberg – så många valde Skansen före Liseberg

Det har bara gått två veckor men Pernilla Wahlgren har redan vunnit svenska folket.

För andra veckan i rad bänkade sig fler framför ”Allsång på Skansen”, än ”Lotta på Liseberg” och Pernilla slår därmed sin rival Lotta Engberg i tittarsiffror.

Så här många exakt såg Wahlgren sjunga allsång för andra gången.

Ingen kan väl knappast ha undgått att ännu en allsångssommar har dragit igång.

Pernilla Wahlgren har för allra första gången fått ställa sig på Sollidenscenen som programledare för ett av våra mest älskade program – ”Allsång på Skansen”.

Och vilken succé hon har gjort!

Förväntningarna var riktigt höga redan innan premiären och det skulle visa sig att Pernilla inte skulle göra någon besviken.

Hon bjöd på ett spexigt och personligt nummer där hon tog upp ett av de mest diskutabla ämnen som har förts kring att Pernilla tagit över – nämligen hennes familj.

SVT:s nya pressfoto för Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen 2023. Foto: Morgan Norman/SVT
SVT:s nya pressfoto för Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen 2023. Foto: Morgan Norman/SVT

Många tittare påpekade redan innan säsongen att familjen Wahlgren/Ingrosso redan syns i en rad olika program i tv-rutan och många var inte sugna på att få se en av familjemedlemmarna i ännu ett.

Och detta hade förstås inte undgått Pernilla.

Hon tog fasta på den hårda kritiken och gjorde ett otroligt nummer kring just detta som fick både publiken på plats och tittarna hemma att gråta av skratt.

– En kväll så var jag hemma och satte på tv:n, åh herregud! Det var Bianca på en kanal, Benjamin på en annan, Linus på en tredje, min mamma på en fjärde och jag själv på alla kanaler. Och då förstod jag, folk har ju rätt, sade Pernilla i programmet innan hon börjar sjunga en låt om familjen Wahlgren där bakgrundsdansarna bar masker med familjen Wahlgren/Ingrossos ansikten.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen, premiär
Foto: SVT

LÄS MER: Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om skräckfyllda misstaget – felsteget som tittarna missade: ”Kommer bli lynchad”

Så många valde Pernilla Wahlgren framför Lotta Engberg

Och framgången visade sig inte minst kort efter Pernillas premiär.

Efter allra första programmet som allsångsledare bänkade sig drygt 1,4 miljoner tittare framför tv-succén.

Men inte nog med det.

Dubbelt så många valde Allsång på Skansen före Lotta på Liseberg, då Lotta Engberg och hennes gäng lockade drygt 690 000.

Pernilla Wahlgren
Foto: SVT

Och framgångståget fortsätter även denna vecka för Wahlgren.

Enligt siffror från MMS lockade Pernilla Wahlgren återigen storpublik när hon gjorde entré som allsångsledare för andra gången, rapporterar Aftonbladet.

Återigen bänkade sig drygt 1,4 miljoner tittare framför allsången.

En bit efter listan på förra veckans mest sedda program hittar vi ”Lotta på Liseberg” som lockade drygt 694 000 tittare.

Lotta Engberg, Lotta på Liseberg
Foto: TV4

Vad tycker ni om allsångssommaren hittills? Bänkar ni er helst framför Allsång på Skansen eller Lotta på Liseberg, eller kanske både och? Dela gärna med er av era åsikter på vår Facebooksida.

LÄS MER: Därför toksågas Pernilla Wahlgren efter Allsång på Skansen – ilskan efter spexet i direktsändning: ”Dummare än dumt”

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.