David Lindgren bryter tystnaden – svarar på kritiken efter missen under uppesittarkvällen: ”Besviken”

Under uppesittarkvällen framförde David Lindgren ”O helga natt” i TV4.

Det blev ett fint framträdande, men dessvärre satt inte en av tonerna riktigt så som han hade önskat. Något som väckt en del reaktioner.

Nu svarar David Lindgren på kritiken, och stöttas av sina artistkollegor.

David Lindgren besökte dagen innan julafton Bingolotto och uppesittarkvällen i TV4.

Där bjöd han på vacker sång och härlig stämning till alla som tittade.

Men när han skulle sjunga ”O helga natt” gick det inte riktigt som planerat. Något han nu skriver om på sin Instagram.

”God fortsättning! Vill börja med att tacka för alla fina kommentarer som ni skrivit, har precis varit inne o läst lite. Har inte varit inne på några sociala medier sen uppesittarkvällen. Jag blev så sjuuuukt besviken på min prestation kvällen innan jul. Jag ÄLSKAR att sjunga O Helga Natt o har alltid gjort det så länge jag kan minnas. Så när jag fick frågan om att sjunga den på uppesittarkvällen blev jag väldigt glad. Har sett fram emot att få sjunga den för er. Så min besvikelse när jag känner att jag inte levererade som jag brukar göra har varit rätt stor faktiskt. Jag har en enorm yrkesstolthet så för mig gjorde det nästan fysisk ont när det blev så fel som det blev,” skriver han.

David Lindgrens ord om uppesittarkvällen

Han förklarar att han var väldigt trött den dagen, och hade haft en väldigt intensiv period av spelningar.

I samma inlägg skriver David att han inte är van att vara uppe så sent, och att framförallt inte sjunga så sent, som klockan 12 på natten. 

”Jag var för trött för att sjunga helt enkelt. Vad jag än gjorde för att komma igång i kroppen funkade inte. Mitt stöd i magen hade lagt av o jag hade värk runt hela magen o ryggslutet, vilket kan hända när man är trött i stödet. Min kropp sa till mig vid värsta möjliga tidpunkt att den inte ville sjunga mer utan den ville vila o äta julmat så nu har jag gjort det. Kommer nog att kunna skratta åt det här oxå inom en snar framtid typ i morgon. O nu finns det ju ännu mer klipp o elaka kommentarer som mina vänner kan spara och visa mig när dom tycker att jag blivit för kaxig. Så dom är nog glada i alla fall. Men än en gång tack för allt stöd, betyder väldigt mycket!,” skriver han.

Här kan du se framträdandet:

Artistkollegornas stöd

I kommentarerna stöttas han nu av sina artistkollegor som skriver att alla människor gör misstag ibland.

”Vet du…. Det händer alla. Någongång. 3 briljanta minuter… en sned ton på slutet. Den som inte kan ha överseende med det är inte värd att lyssna på. Framför allt förstår de inte prestationen i alla de andra tonerna som kräver minst lika mycket. Tycker du är fantastisk men förstår din känsla alla dar i veckan. Smile!!!!,” skriver Charlotte Perrelli.

Även Rickard Söderberg har kommenterat att ”Du är en stjärna! En ton hit eller dit, who cares! Vi har ALLA varit där. Det enda som betyder något är uttrycket och artisteriet – och det har du i överflöd! Keep it up!”

Och Richard Herrey skriver ”Herregud. Du är en grym sångare. Klart det inte är kul om en ton spricker, men det där kommer du skratta åt som minne. Alla förstår att det är sånt som kan hända och fäster ingen riktig betydelse vid det. Det får några dagars liv i bruset på sociala medier sen är det historia. Har Foppa missat ett friläge? Har Zlatan missat en straff? Har grymma sångare nån gång spruckit i en ton? God fortsättning och gott nytt år”

Vi tycker du är fantastisk, David!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev