Janne Schaffers känslosamma hyllning till vännen Kenneth Gärdestad

Kenneth Gärdestad avled under lördagen, 69 år gammal.
Nu skickar Janne Schaffer sina känslosamma hälsningar till sin bortgångne vän.

Efter en längre tids sjukdom somnade Kenneth Gärdestad in under lördagen i sviterna av cancer. Den välkände låtskrivaren, som skrev nästintill all musik till brodern Ted Gärdestad, blev 69 år gammal och vårdades den sista tiden på sjukhus efter att ha fått influensa och lunginflammation.

– Vi har sett vartåt det gick men det går aldrig förbereda sig, berättade sonen Christofer strax efter dödsbeskedet.

Kenneth tilldelades årets hederspris på Grammisgalan och under sitt tacktal berättade han om sitt tillstånd.
– Jag mår sämst. De sista veckorna har jag haft det väldigt besvärligt. Jag har ju flera underliggande sjukdomar så det är jobbigt, sa han då.

Bildkälla: Facebook/Janne Schaffer

Schaffer hyllar bortgångne vännen

Många av Kenneth Gärdestads vänner skickar nu sina fina hyllningar till den bortgångne låtskrivaren. En av dem är gitarristen Janne Schaffer, som jobbade med både Kenneth och Ted under många år.

På sin Facebook-sida skriver 72-åringen en lång hyllningstext till sin avlidne vän.

”Tack Kenneth för att jag fick vara med dig o Ted under hela er musikaliska resa från 1971 tills nu. Visserligen med något avbrott men det känns ändå som vi genom dina texter o Teds musik fick en fantastisk resa”, skriver Schaffer på Facebook.

Träffades i januari

Janne Schaffer träffade Kenneth för sista gången i mitten av januari.  Till sin hyllningstext som Janne Schaffer publicerat på Facebook delar han även med sig av en bild från den dagen.

”Jag är oxå tacksam för att vi hann träffas den 15/1 i år hemma hos er o gå igenom den tid vi hade ihop när vi till slut lyckades med stor möda få på Teds fantastiska röst med dina texter på det som kom att bli Teds sista skiva just i det rum som det skedde. Musiken sitter liksom i väggarna o minnena har etsat sig djupt i mitt minne”, skriver Schaffer och fortsätter:

”Tack för att jag fick lära känna dig o din bror o fick vara med i skapandet av den fantastiska musiken som betytt så mycket för så många. Mina tankar finns nu hos dig o din familj”

Kenneth Gärdestad blev 69 år gammal.

Till minne av KennethTack Kenneth för att jag fick vara med dig o Ted under hela er musikaliska resa från 1971 tills…

Posted by Janne Schaffer on Saturday, March 3, 2018

Vila i frid, Kenneth Gärdestad. För alltid i våra hjärtan!