Den gången Lotta Engberg dissade Ulf Lundell – fick sin hämnd framför alla på Liseberg

Lotta Engberg är i full gång med en ny säsong av ”Lotta på Liseberg”. I en intervju med Expressen berättar hon hur hon ser idag på Ulf Lundells hårda känga mot henne i hans bok från 2018.

När Ulf Lundell släppte sin bok ”Vardagar” 2018 så skrev han öppet om hur mycket han ogillar Lotta Engberg.

Han gick till och med så långt att han beskrev hur hon gjorde honom ”spyfärdig.”

Detta efter att ha sett henne agera programledare i olika format.

GÖTEBORG 20140927 Författaren och musikern Ulf Lundell. Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10080

Läs mer: Därför nobbar Benjamin Ingrosso ”Lotta på Liseberg” – tänker inte stå på samma scen som Lotta

”Jag mår illa”

Framförallt handlade det om hennes sätt att leda ”Lotta på Liseberg,” och han skriver hur han stänger av ljudet varje gång det är på TV, enligt Aftonbladet.

”Lotta Engberg gör mej spyfärdig. Det måste bli sagt. Jag vet, det är inte poesi direkt. Men vem vet? Det är inte så att jag får skylla mej själv för att jag fortfarande köper så kallade kvällstidningar.

Det räcker med att gå på Ica eller Coop så kan jag inte undgå hennes frivolt kisande blick, hennes lite skevt småkåta smail, alltid redo för lite rajtantajtan och inkomster på oss i populasen: köp lotter, gotter. Jag mår illa”, skriver Ulf Lundell i boken.

Nu har det gått några år sedan dess, och i en ny Intervju med Expressen berättar Lotta Engberg hur hon ser idag på Ulfs hårda ord.

Lotta Engberg, Lotta på Liseberg
Foto: TV4/Cmore

Läs mer:  ”Allsång på Skansen”-ledaren Pernilla Wahlgrens makalösa förmögenhet – hisnande summorna efter alla år i rampljuset

Lotta Engberg om piken till Ulf Lundell

Hon berättar också om den gången som hon skojade till det i programmet och gav en pik tillbaka.

– Ja, när han hade skrivit om det i sin bok, så var det jättemånga som frågade vad jag tyckte. Men jag gjorde som så att när jag skulle presentera den första allsångslåten efter det, så sa jag att nu ska vi sjunga en låt av en fantastisk skald, författare och poet, nämligen Ulf Lundell: ”Jag trivs bäst i öppna landskap”. Sen tittade jag in i kameran och sa: ”Nej jag skojade bara”, och sen tog vi en helt annan låt. Ha, ha, säger hon till tidningen.

Men även om Ulf klart och tydligt sagt sitt gällande vad han tycker om Lotta, så förklarar programledaren att han alltid är välkommen i publiken.

– Nej, men han är så välkommen till Liseberg om han ändrar sig, och tycker han illa om det, så får han göra det, säger hon till Expressen.