Foto: Per Larsson & Claudio Bresciani/TT

Louise Hoffstens besked om kroniska sjukdomen – folkkära artisten berättar: ”Jag har blivit sämre”

Louise Hoffsten lever med den kroniska sjukdomen ms sedan över 20 år tillbaka.
Nu berättar den folkkära artisten hur hon lever med sjukdomen i dag.
– Jag orkar inte så mycket, säger hon till Expressen.

Efterlängtade musikprogrammet ”Så mycket bättre” är tillbaka igen i TV4. Folkkära artisten Louise Hoffsten, 56, medverkade i showen år 2018.

Förutom ett helt gäng oförglömliga tolkningar, lät hon de andra artisterna – i ett uppmärksammat inslag i programmet – pimpa hennes käpp.

Foto: TV4

Artisten fick diagnosen multipel skleros, och har sedan dess ofta berättat öppet om livet med den neurologiska sjukdomen. Så även i ”Så mycket bättre”.

– Jag har trillat på näsan några gånger i mitt liv, och har problem med balansen som ni säkert märkt. Jag har käpp, sade Hoffsten till de andra artisterna innan hon förklarade vad deras uppdrag var – att ”pimpa” en käpp med hjälp av olika färger.

Hoffsten berättar om aktiviteten för de andra artisterna i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

I programmet berättade hon hur det gick till när hon förstod att hon var tvungen att börja använda käpp.

– När jag själv hade ramlat med näsan i asfalten tyckte de på rehabcenter där jag går och tränar: ”Louise ska inte du fundera på att använda käpp eller rullator”. Då fick jag låna en landstingskäpp, och så jag kom hem med den till min man och bara storgrät. För det handlar så mycket om identitet. Då gjorde min man en fantastisk kärlekshandling, han pimpade min käpp, säger hon i programmet.

– Han hängde på massa läderremmar och gjorde den cool. Någonting som var roligt och härligt så jag kunde ha den här käppen som en hjälp, ett stöd i livet, sade hon i TV4.

Så här såg det ut när de andra artisterna fick ”pimpa” Louise Hoffstens käpp i ”Så mycket bättre” på artistens dag i programmet, 2018:

I dag kan Hoffsten se tillbaka på sin medverkan i musikunderhållningen. Tre år har gått sedan hon åkte till Gotland tillsammans med artistkollegor som Christer Sjögren, Albin Lee Meldau och Linnea Henriksson.

Louise Hoffstens nya ord om hälsan

Bakom kulisserna var det en kamp, berättar Hoffsten nu, samtidigt som hon också fick goda kontakter.

– Det var väldigt mycket jobb och en väldig press på att skapa nya hits. Men jag är glad över att jag träffade Albin (Lee Meldau) och har velat hålla kontakten med honom även om han har gått igenom jobbiga grejer, och nu kommit ut på andra sidan. Han är en snäll god människa, säger Hoffsten till Expressen.

STOCKHOLM 20181109 Louise Hoffsten anländer till utdelningen av Musikförläggarnas pris på Berns Salonger i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani / TT

Den folkkära artisten förklarar också att hennes symptom blivit värre med tiden.

– Det är bara att inse att jag har blivit sämre. Jag har problem med att gå och använda mina händer. Jag orkar inte så mycket. Varje gång man ska ställa sig på en scen tar det på krafterna. Men vad skulle jag annars göra? Därför kämpar jag på i alla fall, skapar, och försöker ha så roligt som möjligt. När det finns så mycket som är mörkt i världen, säger Louise Hoffsten till Expressen.

Hoffstens glädjebesked till fansen

Samtidigt har Hoffsten en glädjande nyhet till sina fans. Framöver kommer bluesdrottningen släppa nyskriven musik. Dessutom kan det komma att bli tal om konserter.

– Jag tänker släppa lite singlar under hösten, och så kommer hela skivan i början på nästa år. Förmodligen fortsätta med spelningar i det mindre formatet.

STOCKHOLM 2014-03-20 Louise Hoffsten fotad för TT Nyhetsbyrån efter att hon varit i Memphis och spelat in en skivan ”Bringing out the Elvis”. Foto: Per Larsson / TT

Vi önskar dig all lycka, Louise!

Skriv gärna en uppskattande kommentar om denna starka bluesdrottning på vår Facebook-sida!

Minns ni det episka ögonblicket när Albin Lee Meldau tolkade Louise Hoffsten i ”Så mycket bättre”? Här kan man se hans framträdande igen: