Foto: Kanal 5 & Stina Stjernkvist, SVT

Pernilla Wahlgren bryter tystanden om Gunilla Perssons debut i Melodifestivalen 2024

Gunilla Persson gör debut i Melodifestivalen.
Nu ger Pernilla Wahlgren sin syn på Hollywoodfruns intåg i tävlingen inför lördagens direktsändning.
– Det är ju det som är Mello, säger hon till Nöjeslivet.

Alla andra artister i Melodifestivalen får ursäkta.

Men allt förhandssnack inför lördagens deltävling har hittills handlat om en debutant från Hollywood: nämligen Gunilla Persson.

På lördag ställer hon sig på samma scen som tidigare huserat bland andra Tommy Körberg, Lill Lindfors, Björn Skifs och Siw Malmkvist. Då ska Gunilla framföra sitt Mello-bidrag ”I Won’t Shake (la la Gunilla)”, som är skriven av Mello-vinnaren från 2016 Fredrik Andersson.

Gunilla Perssons glädje: ”Det är jättehäftigt”

Under repetitionerna i veckan har Gunilla framträtt i en iögonfallande klänning, samtidigt som hon haft fyra, cowboyklädda dansare med sig på scenen i Växjö.

Själv är tv-personligheten, känd från TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar” och den tidigare fotomodellen laddad inför Mello-debuten.

Artikeln fortsätter under bilden.

Gunilla Persson med "I Won't Shake (la la Gunilla)" i Melodifestivalen 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Gunilla Persson med ”I Won’t Shake (la la Gunilla)” i Melodifestivalen 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Det är jättehäftigt. Häftigt är rätt ord, för det här är något man aldrig hade tänkt göra i sitt liv, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

Gunilla tvingades till sjukhus

Förberedelserna för Gunilla Persson har dock varit allt annat än optimala. För en tid sedan tvingades hon till sjukhus. Tack och lov för Perssons del verkar det hela inte vara någonting av det allvarligare slaget, och nu kan hon andas ut.

– Det är någon slags kristallsjuka förmodligen, jag fick negativ diagnos på det så jag är lite förvirrad över vad det kan vara. Men jag vet att det inte är någonting farligt, de tog hjärnröntgen och hjärnan är i mycket gott skick. Det kan jag stolt meddela, sade Gunilla Persson i Nyhetsmorgon tidigare i veckan.

Att Gunilla Persson ska vara med i Melodifestivalen har väckt reaktioner i delar av den svenska musikbranschen. Bland annat Mello-vinnaren Lasse Holm har reagerat på beslutet att upplåta en plats i startfältet till Hollywoodfrun.

– Jag måste ju säga att det är förakt för alla unga begåvade och duktiga låtskrivare och artister som inte kommer med i ”Mello” när man tar in Gunilla Persson, säger Lasse Holm i podcasten ”Lördagsgodis”.

Nu ger en annan stor stjärna från Melodifestivalens historia sin syn på Gunillas medverkan.

Det tycker Pernilla Wahlgren om Gunilla Perssons medverkan i Melodifestivalen

Pernilla Wahlgren, som i år är aktuell med en ny säsong av Kanal 5:s ”Wahlgrens värld”, fick sitt stora genombrott i SVT-tävlingen med bidraget ”Piccadilly circus” 1985.

Hon tror inte att Gunilla Persson har några stora segerchanser i tävlingen när hon får frågan om Hollywoodfruns medverkan i tävlingen inför lördagen.

– Nej men, det är ju det som är Mello. Att det alltid är med någon som mest är där för att väcka uppmärksamhet och inte är där för att vinna, direkt, säger Pernilla Wahlgren till Nöjeslivet och fortsätter:

Artikeln fortsätter under bilden.

Pernilla Wahlgren. Foto: Kanal 5

– Hon är väl det här årets Edward Blom eller Björn Ranelid liksom. En rolig grej. Mello är ju kul att kolla på.

Själv har hon kommit till start i Mellon fem gånger som artist – och har dessutom varit programledare.

Därför dyker Pernilla Wahlgren inte upp i Mello

Nu vill hon passa på att hylla SVT:s val av årets programledare, Carina Berg.

– Jag älskar Carina Berg! Jag tror det kommer bli jättebra. Jag tror att hon är klockren. Äh, det är ju det som är kul med Mello, det är en blandning mellan riktigt duktiga sångare och artister och så kommer nya talanger och så kommer de här som är med för att det ska bli lite kul tv bara, säger Wahlgren till Nöjeslivet.

Kommer vi att få se dig i Mello?

– I år? Nej, jag är som sagt var ute på turné och spelar varenda helg.

Artisten har fullt upp med succéföreställningen ”Pernilla Wahlgrens happy ending” som spelas på Cirkus i Stockholm och sedan åker på turné i landet under våren.

Gunilla Persson tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling, som sänds på lördag 17 februari klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play. Även artister som Clara Klingenström, Cazzi Opeia och Idol-Jacqline kommer till start.

Vad tycker du om årets Melodifestival? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev