Tittarnas känga mot programledarna i ”Mellon” – sågar nivån fullständigt: ”Fjantigt”

“Melodifestivalens” tredje deltävling avgjordes i lördags. Efteråt sågade tittarna programledarduon Carina Berg och Björn Gustafsson.

De tyckte nämligen att det var för lite fokus på själva musiken och för mycket svammel, trams och tråkiga skämt.

Svammel hos programledarna, var inte roliga”, skriver en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

Nu har Carina Berg, 46, och hennes sidekick Björn Gustafsson, 38, hunnit leda tre deltävlingar i årets upplaga av ”Melodifestivalen”.

Resan började i Malmö och gick sen via Göteborg till Växjö. Där klev årets stora ”dark horse” in i tävlingen, Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240215 Gunilla Persson med bidraget I Won’t Shake (La La Gunilla) under torsdagens repetitioner i Vida Arena i Växjö inför deltävling 3 av Melodifestivalen 2024. Foto: Johan Nilsson / TT
Gunilla Persson i ”Melodifestivalen”. Foto: Johan Nilsson/TT

Med sitt bidrag ”I won’t shake (La la Gunilla) tog hon sig vidare till det ny kvalet och har således fortfarande chans att nå finalen i Friends Arena den 9 mars.

– Jag tror att det är väldigt många som är besvikna ikväll för att jag inte gick till final. De kanske är mer besvikna än vad jag är. Även om jag hade kommit sist i tävlingen hade jag fortfarande firat. Det här är ju en fantastisk upplevelse att stå på den här scenen och veta att jag har så många som har röstat på mig och gillar mig, sa hon till Aftonbladet direkt efter tävlingen.

”Tror vi har en grej här”

I underhållningsväg har Carina och Björn kört vidare på ett tidigare hyllat spår. Det hela har sin bakgrund i den kärlekslåt som Björn Gustafsson överraskade Carina och publiken med när han var Kristian Luuks sidekick i ”Melodifestivalen” 2008.

De fortsätter alltså att låtsas att Björn är olyckligt förälskad i Carina, som nu har skilt sig från Luuk och i stället gift sig med ex-fotbollsspelaren Erik Berg.

Läs mer: Gunilla Perssons oerhört ärliga ord om Carina Berg och Björn Gustafsson

– Jag tror vi har en grej här alltså, den här kan vi köra ett bra tag, har Björn sagt till Aftonbladet.

I den tredje deltävlingen fick publiken se en hel del av gamla Björn – när han återigen körde stand up, något han gjorde mycket när han slog igenom för drygt 16 år sedan.

Björn Gustafsson i Mellon 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Björn Gustafsson i ”Mellon” 2024. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Just nu känner jag inte att jag ska tillbaka till standup, men vem vet. Höjer de styrräntan en gång till… då älskar jag standup! Så Riksbanken kan göra en comeback åt mig om det skulle vara så, har han sagt.

Tittarnas känga till programledarna

Men pausunderhållningen verkar inte gå hem hos alla. Faktum är att många tittare tröttnat rejält på ältandet om ”kärlekssagan” mellan Carina och Björn. De tycker att den är överspelad nu.

Dessutom är de missnöjda med att det är för mycket meningslöst snack och tråkiga skämt överlag.

Så här låter kritiken:

Svammel hela kvällen. Skönt att det är över”, skriver en person på Nöjeslivets Facebook-sida.

Håller med dig! För mycket tjafs i programmet”, svarar då en annan person.

Sämsta deltävlingen hittills. Och dåliga, tramsiga och sövande mellanakter. Men rätta bidragen gick till final”, skriver sedan en tredje.

Fjantigt som vanligt”, uttrycker en fjärde.

Svammel hos programledarna, var inte roliga”, kommenterar någon.

Carina Berg och Björn Gustafsson
Carina Berg och Björn Gustafsson. Foto: SVT

Skulle vara intressant att veta vem som som står och är ansvarig för regin, tycker att det har spårat ut TOTALT! Från ett seriöst, trevligt program till rena rama SVAMLET”, skriver en annan.

Ja, ni hör ju. Kritiken fullkomligt haglade in från tittarna. Det här var bara några få utdrag från alla klagomål som vädrats på sociala medier.

Vad tycker du egentligen om årets ”Mello”? Sköter sig programledarna Carina Berg och Björn Gustafsson?

Låt höra vad dy tycker – lämna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev