Därför kan Anna Bergendahl stoppas från Andra chansen – trots succén i Melodifestivalen

Efter nio års frånvaro gjorde Anna Bergendahl bejublad comeback under lördagens deltävling. Men nu är det osäkert om favorittippade artisten kommer kunna medverka i Andra chansen.

– Jag bävar inför mejlet jag måste skicka, säger hon till Aftonbladet.

Det blev succé med ”Ashes to ashes” för Anna Bergendahl i lördagens deltävling av Melodifestivalen. Efter nio år från musiktävlingen fick hon en otrolig comeback och folkets kärlek som tog henne till Andra chansen.

Men ett hinder sätter käppar i hjulet för artisten.

Anna Bergendahl studerar hon sjunde terminen av elva på läkarprogrammet och fick enbart tre dagar ledigt för att förbereda sig inför Melodifestivalen.

För Aftonbladet berättar hon att hon är osäker på om skolan kommer kunna vara lika tillmötesgående denna gång också – då hon behöver ansöka om ytterligare ledighet.

– Jag bävar inför mejlet jag nu måste skicka vi får se vad responsen bli, säger hon till tidningen.

Och om skolan inte godkänner ledighet finns bara ett alternativ.

– Då får jag ta en paus från läkarprogrammet, säger hon.

FOTO: Janne Danielsson/SVT

”Säkrare i mig själv”

För nio år sedan vann artisten hela Melodifestivalen med balladen ”This is my life”.

För Nöjeslivet har Anna Bergendahl berättat om känslorna inför att återvända till tävlingen.

– Jag är upphovsperson den här gången och jag är äldre och säkrare i mig själv och förhoppningsvis en bättre sångerska, säger den nu 28-åriga artisten och fortsätter:

– Men jag hoppas att man ändå kommer känna igen mig och att jag kan förmedla den värme och som jag känner att jag gjorde 2010.

Oj, vi får verkligen hoppas att du inte missar Andra chansen Anna! Tryck på gilla-knappen om du längtar tills att få se Anna Bergendahl igen!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat