Gunilla Perssons nya stenhårda krav på SVT – för att ställa upp i Melodifestivalen: ”Inte så svårt”

Nu är det bara några dagar kvar tills Gunilla Persson gör entré i årets Melodifestival.

Tyvärr är stjärnans hälsa inte riktigt på topp.

Nu berättar tv-profilen om nya kravet på SVT för att ens kunna ställa upp i tävlingen.

Om mindre än en vecka gör tv-profilen Gunilla Persson från ”Svenska Hollywoodfruar” debut i Melodifestivalen.

– Det är jättehäftigt. Häftigt är rätt ord, för det här är något man aldrig hade tänkt göra i sitt liv. Men här sitter jag nu, snart är det jul, och jag ska tävla i Europas största tävling för musik, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

Bidraget som hon ska framföra på scen i Växjö lördagen den 17 februari går under titeln ”I Won’t Shake (La La Gunilla)”.

Gunilla Persson akut till sjukhus

Men de senaste veckorna har inte varit till hennes fördel.

För bara någon vecka sedan tvingades Gunilla Persson uppsöka sjukhus då hon drabbats av yrsel, något stjärnan berättade om i ett inlägg på Instagram.

Gunilla Persson berättar på Instagram att hon tvingats åka akut till sjukhus för några dagar sedan. Tv-profilen hade hela tiden dottern Erika, som tittarna också lärt känna via programmet ”Svenska Hollywoodfruar”, vid sin sida.

”Inte kul att ligga på sjukhuset. Fick åka ambulans hit i förrgår pga fruktansvärd yrsel. Erika var med mig hela förstafruktansvärd yrsel natten på emergency room då de gjorde en massa tester och gav mig mediciner genom IV”, skrev Gunilla Persson på Instagram.

Hon tillade:

”Jag väntar på en sjukgymnast som nog kan hjälpa om det är Vertigo eller Kristallsjukan. Ingen stroke och inga tumörer tack gode Gud i himmelen. Jag har bett mycket till honom eftersom jag måste bli bra snabbt. Har uppskjutit resan till Sverige några dagar. Har ni erfarenhet av detta”.

Sedan dess har Gunilla Persson mått lite bättre, men när hon under söndagen landade på Arlanda Flygplats i Stockholm var det i rullstol.

Oron över att hon ska bli sämre igen är påtaglig.

– Ja man vet ju aldrig om jag svimmar. Det kan ju hända att jag svimmar, säger Gunilla till Expressen.

Gunilla Perssons krav på SVT

För att minimera risken att må sämre har hon nu ett krav på SVT och Melodifestivalens produktion. Stjärnan vill nämligen ha en säng i sin loge för att ställa upp.

– Jag behöver en slags säng. Det kan ju inte vara så svårt att fixa. Det finns ju hopfällbara sängar som en tältsäng så att man kan sträcka ut sig. Blir jag inte omhändertagen den dagen så kan vi bara glömma att jag kan genomföra detta, äger Gunilla till Expressen.

Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, skriver i ett sms till Expressen att de ska undersöka vad de kan tillgodose.

”Vi har alltid en dialog med våra artister om hur vi kan göra för att dom ska få en så positiv upplevelse av sin medverkan som möjligt. Vi har denna även med Gunilla Persson och kommer undersöka vad vi har möjlighet att hjälpa till med.”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev