Lina Hedlunds krav på SVT – då gav Christer Björkman henne hemliga löftet

Hon firar 20 år som artist och comebacken i Melodifestivalen i helgen var en ny start för Lina Hedlund. Med låten ”Victorious” tog hon sig vidare direkt till finalen, men nu avslöjas SVT:s hemliga löfte till artisten.

– Jag är väldigt tydlig med framför allt vad jag inte vill, säger hon till Hänt.

Med över tio år i bagaget med dicsogruppen Alcazar, tog sagan slut förra året. Nu satsar Lina Hedlund på en solokarriär där hon vill visa upp nya sidor av sig själv. Och under Melodifestivalen i helgen gick det verkligen hem. Lina Hedlund tog sig direkt till final med sin ”Victorious” och kan därmed pusta ut ett par veckor innan finalen.

För Lina Hedlund var det extra viktigt att göra sin grej under deltävlingen.

– I år firar jag tjugo år som artist och halva den tiden har jag varit i en grupp. Nu är det dags för mig att visa en ny sida och färg av mig själv. Det är något som känns viktigt för mig nu när jag ska starta igen som solo-Lina, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet. 

Lina Hedlund hade specifikt krav på SVT i Mello. Foto: Wikkicommons

”Ingen annan har använt sig av”

Men så rutinerad som Lina Hedlund är, finns det klara krav som hon ställde på SVT inför Melodifestivalen om vad hon vill och inte vill. Artisten ville göra en storslagen entré genom att stiga in mitt i den stora, upplysta ringen som fanns på scenen.

För Hänt berättar artisten om det löfte som hon fick av SVT innan tävlingen gick av stapeln.

– Jag kommer att ha min utgångsposition i numret på ett ställe där ingen annan har använt sig av, och det löftet hoppas jag verkligen att SVT håller, sa hon till Hänt inför tävlingen.

SVT bekräftar löftet

Nu bekräftar Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, löftet men vill samtidigt lyfta fram att löftet inte var självklart från deras sida att hålla.

– Vi kan inte lova någon exklusiv ensamrätt utan vad vi lovar är att ”vi ska verkligen försöka hålla den till dig”. Kommer hon med en idé först så har man det som förstahandsmål att ingen i alla fall ska få vara före henne, säger han till Hänt.

Christer Björkman bekräftar löftet till Lina Hedlund. Foto: Wikkicommons/Roos & Tegnér

Försökt få andra artisterna på andra tankar

För Hänt avslöjar Christer Björkman att flera artister har varit intresserade av att använda samma del av scenen som Lina, men att de försökt hålla löftet exklusivt för henne.

Istället för att de andra artisterna ska gått vidare med samma idé har SVT försökt få de att välja andra alternativ.

– Vi gör ju vår tävling så dynamisk och olika som det går och försöker hitta unika uttryck till alla nummer. Och det är klart att om det dyker upp två idéer som är lika bra så försöker vi ju rikta över det till den andra idéen, hellre än att man gör likadant som någon annan, säger Christer Björkman till Hänt.

Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.

Efter tuffa uppbrottet från Alcazar – nu avslöjar Lina Hedlund vad som räddade henne

Efter uppmärksammade frieriet – Lina Hedlunds nya kärleksbesked med Nassim