Linda Bengtzings panik – ändringen efter Tommy Körbergs råd före Melodifestivalen 2020

Foto: Wikimedia commons/TT

Melodifestivalen 2020 har fått sitt första klädkaos.

Och det är rutinerade artisten Linda Bengtzing som har drabbats.

– Hon har kastat scenkläderna rakt i soptunnan, skriver ”Schlagervännernas” programledare Emil Löfström.

Det råder klädpanik i Mello – dagen före stora avgörandet i Göteborg.

Linda Bengtzing, som sjunger bidraget ”Alla mina sorger” på lördag, kan inte längre ha sina scenkläder.

Anledningen?

– De funkade inte när hon skulle testa med kameraljuset på scenen. Så hon har kastat scenkläderna rakt i soptunnan, skriver Emil Löfström som är en av programledarprofilerna i podcasten ”Schlagervännerna”.

”Schlagervännerna” intervjuade nämligen Bengtzing i Göteborg och var först med att avslöja klädpaniken på Instagram.

På måndag släpps ett nytt avsnitt där Linda Bengtzing med flera intervjuas av ”Schlagervännerna” som man kan lyssna på HÄR.

Redan nu finns flera andra avsnitt att lyssna på, med bland annat experttips, analyser – och så en intervju med artisten Nanne Grönvall!

Tidigare i veckan förklarade Linda Bengtzing stolt att hon skulle ha en magtröja på scen i Mello. Frågan är vad det blir nu i stället.

– Jag ska ha magkort på lördag. Då kanske någon säger att, en 45-åring ska inte ha det. Men då funkar jag som så att jag säger: ”Nähe då ska jag ha det”. Jag har burit två barn och det är lite skrynkligt. Då ska jag få ha det, sade Linda Bengtzing tidigare i veckan till Nöjeslivet.

LÄS MER: Linda Bengtzing ryter ifrån: ”Förbannad”

Linda Bengtzings knep – med hjälp av Tommy Körberg

Hon förklarade då att hon bland annat tagit intryck av ett speciellt tips från Tommy Körberg inför Melodifestivalen 2020.

– Jag har heller inte tränat mage någonting inför Mello. Snarare tvärtom. Tränar jag magmusklerna, så får jag inte plats för möjligheten att använda magstödet och det hindrar mig att sjunga bra. Det är Tommy Körberg som har lärt mig det. Han såg att jag låg och gjorde situps när vi var med i tv-program. Då sa han, sluta upp med det där, annars sjunger du sämre, säger Bengtzing.

Och fortsätter:

– Sen vet jag inte om han sa så för att han kanske själv inte ville träna någonting (skratt). De gånger jag varit som mest vältränad har jag inte presterat lika bra i sången.

Tommy Körbergs svar efter tipset till Linda Bengtzing

Tommy Körberg minns väl samtalet med Linda, men menar att missförstånd kan ha uppstått.

– Han ville bara tillägga att han inte menade att hon skulle bli sämre på sången genom övningen. Han menade att hon skulle bli sämre på andningen, hälsar hans fru Anne-Charlotte Körberg till Nöjeslivet.

På måndag släpps ett nytt avsnitt där Linda Bengtzing med flera intervjuas av radioprofilerna i ”Schlagervännerna” som man kan lyssna på HÄR.

Hoppas att du hinner få fram nya scenkläder i tid, Linda! Dela gärna vidare för att önska henne lycka till.

TV: Senaste årens vinnare i Melodifestivalen

Exit mobile version