Martin Stenmarck hyllar Jon Henrik: ”Charmknutte som är supersnäll”

Martin Stenmarck fick se sig slagen av Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen.

Men artisten hyllar sin kollega.

– Han är en tystlåten charmknutte som är supersnäll, säger Martin Stenmarck till Nöjeslivet.

 

Martin Stenmarck gjorde succé i lördagens deltävling i Leksand och tog sig till Andra Chansen. Konkurrenten Jon Henrik Fjällgren var dock snäppet vassare. Förhandsfavoriten motsvarade alla förväntningar och röstades fram till final i Friends Arena.

För Stenmarck lär det dock inte ha kommit som en överraskning.

– Jon Henrik är livsfarlig. Det är han alltid, sa Martin Stenmarck till Nöjeslivet inför lördagens tävling.

Och Stenmarck har bara gott att säga om sin kollega.

–  Han är en tystlåten charmknutte som är supersnäll. Och han har ett hjärta bland hela befolkningen. Jag tycker han alltid levererar bra, säger Martin Stenmarck om Jon Henrik Fjällgren.

Jon Henrik Fjällgren
FOTO: SVT

Martin Stenmarck om att åka ut: Många är livrädda

Martin Stenmarck är med för fjärde gången i Melodifestivalen. Debuten 2005 slutade med att han tog med rubbet med bidraget ”Las Vegas”. 2014 slutade Melloäventyret i Andra Chansen, och 2016 gick han inte ens till final.

Men trots tidigare bottenplaceringar räds Stenmarck inte att ställa upp i tävlingen igen.

Martin Stenmarck
FOTO: Wikimedia Commons

– Jag kan bara svara för mig själv. Och det är något jag inte märker av. Jag ser det som att det här är första gången jag ställer upp med en låt (reds. anm. ”Låt skiten brinna” av Uno Svenningsson så för mig känns det som första gången, säger Martin Stenmarck och fortsätter.

– Där är jag orädd. Men jag vet att jag absolut har många kollegor som blir livrädda. Det har jag full respekt för. Men jag har så många grejer jag vill göra så jag orkar inte tänka på sånt där. Jag gör grejer jag känner för. Och den här låten känner jag för.

För Martin Stenmarck slutade Mello-comebacken trots allt i dur. Tillsammans med Rebecka Karlsson får han en ny chans på finalplats i Andra Chansen. Och Stenmarck har dubbel glädje att fira lördagens deltävling. Svägerskan Lina Hedlund tog sig nämligen till final.

Martin och Jon Henrik är verkligen väl värda alla framgångar! Dela gärna artikeln om du också tycker det.

LÄS MER: Allt om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat