Martin Stenmarcks starka ord till sina barn – efter uppmaningen: ”Enorm påfrestning”

Han har beskrivit sin låt ”Låt skiten brinna” som hans viktigaste låt hitills. För Martin Stenmarck betyder låten som han tävlar med i Melodifestivalen något speciellt – nämligen en kärlekshyllning till sina barn.

 

Musik kan betyda så mycket och kan uttrycka så många känslor. Det vet  nog varenda artist runt om i världen.

För Melodifestival-aktuella Martin Stenmarck är det viktigt att framföra ett budskap med sin musik, inte minst med hans egna låt ”Låt skiten brinna”.

Bakom låten står låtskrivarna Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren och för Martin är det viktigt att förmedla de ord som de skrivit.

– När jag inte själv har skrivit den här låten och jag blir förmedlare på något vis, så går man på vad man känner. Det berör mig väldigt mycket. När jag hörde denna ville jag absolut vara med i Mello. Den har såpass klart och fint budskap, säger Martin Stenmarck.

Martin Stenmarck: ”Enorm påfrestning”

Han berättar vidare om hur mycket han tycker livet har förändrats under de senaste 25 åren.

– Man använder telefonen och nätet, vilket gör att det blir ett ansiktslöst umgänge på gott och ont. Den här låten är lite till som ett budskap för mina barn som är i tonåren. Det viktigaste jag kan lära dem som pappa är att vilja sig själv väl och att ta hand om sig själv, säger han och fortsätter:

– Det finns redan så mycket de ska kunna och de ska vara på ett visst sätt. Det finns så mycket måsten som jag inte upplevde på samma sätt som de i den åldern. Det är en enorm påfrestning som kan ställa om ordentligt och tära på en hela tiden.

Starka orden till sina barn

Och det är en speciellt önskan som Martin hoppas komma fram till hans barn.

– Plocka bort skiten, låt det brinna. Ni är bra precis som ni är, ni är starka och roliga. Musik har verkligen en kraft som är fantastisk, säger han.

Är detta någonting du pratar ofta om med dina barn?

– Ja kanske i andra sammanhang. Jag tror att jag försöker förmedla i livet att de ska tro på sig själva och ta hand om sig själva. Det är kärlek framförallt. Det är det som gör en lycklig och man måste alltid börja med sig själv, säger han.

Vilka fina ord! Vi alla borde tänka mer på detta! Tryck på gilla-knappen om du håller med Martin Stenmarck!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat