Nanne Grönvalls känslosamma ord efter oväntade succén med ”Avundsjuk” i Melodifestivalen 2022

Foto: SVT/Youtube

Nanne Grönvalls känslosamma ord efter oväntade succén med ”Avundsjuk” i Melodifestivalen 2022

24 år efter succén med ”Avundsjuk” var Nanne Grönvall tillbaka med den ikoniska schlagerlåten.
Den folkkära artisten gjorde succé i mellanakten i helgens deltävling av Melodifestivalen.
Nu berättar hon om glädjen bakom kulisserna.

Nanne Grönvall hade redan tidigare skrivit in sig i den svenska schlagerhistorien när hon 1998 sjöng den blivande klassikern ”Avundsjuk”. 1986 tävlade hon för första gången, då i gruppen Sound of Music.

Och 1996 tog hon hem hela festen tillsammans med kollegan Maria Rådsten i gruppen One More Time med bidraget ”Den vilda”.

– Det känns inte så länge sedan. Jag minns att vi var fruktansvärt nervösa. På den tiden var det stort med en orkester live, och vi var så oroliga för att det inte skulle bli som vi hade spelat in det, har Maria Rådsten tidigare berättat i en exklusiv intervju med Nöjeslivet.

LÄS MER: Nanne Grönvall om relationen till sin svärfar Benny Andersson

Nanne Grönvalls succé med maken i Melodifestivalen

Två år senare gjorde Nanne alltså comeback i Mellon. Som soloartist stod hon för ett ikoniskt framträdande med låten ”Avundsjuk”. Den oförglömliga låten slutade på fjärde plats i tävlingen. Den folkkära artisten framförde låten i en utstyrsel bestående av bland annat lila peruk och spetsiga alvöron.

Låten skrev hon tillsammans med maken Peter Grönvall.

– Det är jättemysigt att jobba ihop! Det är 34 år sen vi var med första gången med ”Eldorado”. Vi har gått igenom några melodifestivaler tillsammans, har Nanne Grönvall tidigare berättat om samarbetet md kärleken, för Nöjeslivet.

Det gifta paret har nu varit tillsammans i över tre decennier – men det var inte kärlek vid första ögonkastet. Vad som är hemligheten bakom deras långa kärlekssaga?

– Det är naturligtvis en grundkärlek och sen att man tar sig igenom kriser tillsammans och bestämmer sig för att kämpa vidare. Sen är vi olika. Vi har haft tiden att hitta rätt. Men det är klart, man är i en fas utav 33 år som vi har varit ihop nu, och jobbat tillsammans i 40 år. Det tog lite tid och sa inte klick direkt. Men rådet är väl att man kämpar på även i faser som är tuffare, säger Nanne Grönvall.

LÄS MER: Nanne Grönvall om oväntade kärleken: ”Starkare än någonsin”

På lördagen gjorde Grönvall återigen comeback i Melodifestivalen. Den här gången svarade den rutinerade artisten för showen i form av en bejublad mellanakt. Programledaren Oscar Zia introducerade flera schlagerklassiker sjungna på italienska.

Då gjorde bland andra Jessica Andersson och Nanne Grönvall om sina gamla Mello-dängor.

Grönvall sjöng ”Avundsjuk” – på italienska.

Foto: SVT

”Försökte rösta på dig”

Efteråt hyllades hon stort av tv-tittarna och publiken i arenan. Nu väljer artisten att tacka för det starka stödet.

– Tusen, tusen tack för den fantastiska responsen, efter gårdagens framträdande med Avundsjuk på italienska, i en av mellanakterna i Melodifestivalen igår, den 27 feb. Jag är helt tagen av så mångas enorma, kärleksfulla gensvar, skriver Nanne Grönvall på Instagram.

Flera kända profiler har hyllat Grönvall för den festliga insatsen i schlagern.

LÄS MER: Nanne Grönvalls oväntade drag – nya steget i karriären efter alla år: ”Har längtat att få dela detta”

– Ja, du var grädden på moset igår. Så kul!!! & Bra, skriver skådespelaren tillika Melodifestivalfantasten Björn Kjellman i en kommentar på Instagram.

– Heja Nanne!!!!!, skriver artistkollegan Pernilla Wahlgren.

– Jag försökte rösta på dig men det gick ju inte. Fasiken vad grym du är!!! skriver en annan av Nanne Grönvalls följare i en kommentar till inlägget.

LÄS MER: Nanne Grönvalls ärliga kroppsbild väcker starka känslor – hyllas efter orden: ”Underbar förebild”

Vad tycker du om Nanne Grönvalls insats i helgens Melodifestival? Skriv gärna en kommentar!