Därför hoppar Björn Skifs plötsligt in i ”Så mycket bättre” – kärleksgesten till Sanne: ”Puss och kram”

I kvällens ”Så mycket bättre” är det ingen mindre än legendaren Sanne Salomonsen från Danmark som dyker upp på Gotland.

Under lunchen dyker även Björn Skifs upp, detta för att förmedla sin fina hälsning till vännen och kollegan Sanne.

”Så mycket bättre” är igång för fjortonde säsongen på raken och nu har ett nytt gäng begåvade artister flyttat in i det vackra huset på Gotland för att tolka varandras låtskatter.

Hittills har de medverkande bjudit på en rad oförglömliga tolkningar och det har blivit ett och annat viktigt samtal runt bordet.

Ja, de har varit i samtal om både högt och lågt och det har blivit både skratt och tårar.

Och skratt det blir det mer av när Sanne Salomonsen dyker upp i det tredje avsnittet.

Inte minst lurar hon och Lasse Holm de andra artisterna att hon inte förstår svenska och dessutom vägrar att prata engelska.

Det hela går så långt att Ellen Krauss ifrågasätter produktionens val att ta in en artist som pratar ett helt annat språk och inte talar ett ord engelska.

Men under lunchen avslöjar Sanne att det hela var på skoj och att hon självklart förstår svenska, kan göra sig förstådd på danska och faktiskt är alldeles ypperlig på engelska.

Björn Skifs dyker upp ”Så mycket bättre”

Under lunchen får Sanne Salomonsen en oväntad överraskning.

På en skärm dyker nämligen artisten Björn Skifs upp med en hälsning till sin goda vän Sanne.

Sanne och Björn Skifs har varit vänner i årtionden och under Sannes första tv-framträdande i Sverige på 70-talet så var det med Skifs vid sin sida.

Sedan har de följts åt genom livet.

Under 1980-talet var Badrock-turnén en av sommarens riktigt stora live-show i Sverige. Showen som är en återkommande konsertturné med folkkäre artisten Björn Skifs som nyckelperson. Turnén har sitt ursprung i en film som Skifs sett på 1970-talet, ”Mad Dogs and Englishmen”.

Vid den allra första Badrocksspelningen år 1986 i Borgholm hade Skifs sällskap på scen av  Anne-Lie RydéElisabeth AndreassonMarie FredrikssonMats RonanderPeter Lundblad och Nils Landgren, kapellmästare Anders Berglund och självklart var även den danska rockikonen Sanne Salomonsen med på tåget.

Björn Skifs hälsning till Sanne Salomonsen

Efter ett långt bildspel på Sannes karriär dyker Björn Skifs upp i rutan med några väl valda ord.

”Hallå där Sanne, hoppas det är jättebra med dig. Jag ville bara skicka en sommarhälsning till dig. Hur länge har vi känt varandra egentligen? Jo, i decennier och haft så jäkla kul tillsammans. För du är inte bara en gudabenådad sångerska, du har sådan energi och ett stort varmt hjärta och en härlig humor. Det kommer de andra att märka. Så ha det nu så kul på Gotland och hoppas att vi får chansen att giga och garva ihop snart du och jag. Puss och kram”, säger Björn Skifs.

Sanne blir berörd av Björns fina ord och skickar en slängkyss tillbaka till stjärnan.

Så fin vänskap. Vi önskar er många fina år tillsammans på scenen.