Därför väljer Sanne Salomonsen ett liv utan partner – sanningen bakom vägvalet i livet: ”Jag har…”

Rockstjärnan Sanne Salomonsen, 67, har inte bara tagit danskarna med storm utan även i Sverige har man fallit pladask.

Sanne var länge gift med svenska musikern Mats Ronander, men sedan en tid tillbaka har hon valt att leva själv.

Anledningen? Den finner du nedan.

Sanne Salomonsen var Danmarks största kvinnliga artist under 80- och 90-talet och har givit oss riktiga hits som ”Kærligheden kalder” och ”Den jeg elsker”. 

Men musiken lockade henne långt innan dess. Redan som liten flicka skrev hon sin första låt och som 17-åring gav hon ut sitt första album.

Redan på 70-talet syntes hon i svensk tv tillsammans med ingen mindre än Björn Skifs och sedan dess har hon varit en självklar stjärna för svenskarna som inte kan få nog av hennes härliga energi och otroliga sångröst.

I slutet på 70-talet var det även tänkt att hon skulle följa med ABBA på turné.

–  1979 blev jag tillfrågad om att följa med Abba på världsturné som körsångare; jag kunde tyvärr inte men det var ju otroligt kul att de frågade! Många känner inte till att jag även haft en fantastisk utlandskarriär, spelat in skivor i USA och England, och på 80-talet var signad av Virgin samtidigt som Janet Jackson, har Sanne berättat för Amelia.

Ja, även om Sanne är född och uppvuxen i Danmark så har hon en stark koppling till Sverige.

Faktum är att Sanne även har bott i Sverige under många år. Hon var nämligen gift med den svenske rocksångaren Mats Ronander.

Artisterna var ett par mellan 1985 och 1992, men sedan valde de att gå skilda vägar.

Paret fick sonen Victor-Ray Salomonsen Ronander ihop, som också är musiker, men även kompositör och producent. 

Trots uppbrottet har Mats Ronander och Sanne Salomonsen en fortsatt fin relation, och spelar ihop emellanåt än i dag. Under 2023 har de varit på turné ihop.

–  Vi älskar fortfarande varandra, det gör vi. Det är en sak vi alltid kommer att ha, det är dejligt, har Sanne tidigare sagt om relationen till Mats i en intervju med Aftonbladet.

Även Mats Ronander håller exfrun kärt.

– Vi hade en grym förälskelse som varade i fem sex år, fick en son och har nu till och med ett barnbarn ihop. Så det är klart att vi har setts mycket, vi har haft en jättefin kontakt. I dag är vi bästa vänner, sade Mats Ronander om relationen med exet, i Södertälje Länstidning 2015.

Sanne Salomonsen om stroken

År 2006 drabbades Sanne Salomonsen av en stroke i sitt hem. Tur i oturen var hennes manager på plats och hon kunde snabbt föras till sjukhus, något hon pratade om i sitt sommarprat ki augusti 2023.

Den 11 augusti 2023 är Sanne Salomonsen värd för ”Sommar i P1”.

– Jag ligger i en sjuksäng, tittar på min son och vet inte om jag kommer att överleva. Livrädd. Men det gäller att försöka göra det meningslösa meningsfullt. Det pratar jag om, har artisten sagt om sitt sommarprat till Sveriges Radio tidigare.

Även familj, nära och kära var oroliga för Sanne och det tog fjorton år innan hon kände sig återställd.

– Det var tufft för mig att ta mig igenom den perioden eftersom jag hade hela Danmark som vittne. Jag var minst sagt förskräckt hela tiden, har hon sagt till danska Se og Hør, enligt Expressen.

Sanne Salomonsen om att åldras

Den 30 december i år fyller Sanne Salomonsen 68 år, men trots sin ålder har hon inga planer på att lägga karriären på hyllan. Tvärt om.

– Jag känner mig fortfarande ung, i alla fall i huvudet. Och jag jobbar fortfarande som en tok! Musiken är min drivkraft, jag lever för energin jag får av att stå på scen och möta publiken. Det är klart att jag ibland funderar över hur länge jag ska hålla på, men jag fortsätter så länge jag tycker det är roligt och folk vill lyssna på mig, har hon sagt till Amelia.

Att hon har rynkor och fina linjer är inget som stör stjärnan.

– Jag är bilden av en kvinna som har levt livet. Då kan det mycket väl vara så att någon säger: ”Sanne Salomonsen ser ut som en katrinplommon i ansiktet”. Det är okej. För som tur är ser jag fortfarande ut som Sanne Salomonsen, har hon sagt i en intervju med danska Femina.

Sanne menar att hon fortfarande är ung i sinnet och det är ju det som är det viktiga.

– Det är bara hölstret som blir gammalt. Och i verkligheten är det vad vi måste förhålla oss till – kan vi leva med att vi ser gamla ut? För det är vi ju inte på insidan. Vi är det inte i vårt sinne eller själ.

Danska sångerskan Sanne Salomonsen har hunnit fylla 66 år och är stolt över sina rynkor. – Jag har mycket rynkor. Det…

Posted by Newsner on Tuesday, April 26, 2022

Därför har Sanne valt att leva själv

Sanne har varit gift två gånger i livet. Men har nu valt att leva i en livslång romans med sig själv.

–Jag har valt att leva ensam, men har två hundar, och en kompis som kommer hit och bor med mig ibland. Jag har haft många relationer, varit gift två gånger, men tycker numera att det är lättare att leva utan en partner. Jag vill ha ett lätt liv. Det skulle förstås kunna hända att jag blir förälskad, men är inget jag söker eller går och tänker på, har hon sagt till Amelia.

Dessutom har hon sonen Victor och barnbarnen nära och om hon någon gång går i pension har hon planer på att köpa två minihästar som ska få bo både ute och inne.

Därför skapar Sanne Salomonsen historia i ”Så mycket bättre”

Under hösten är Sanne Salomonsen en av artisterna i ”Så mycket bättre” tillsammans med bland andra Lasse Holm, Eagle Eye Cherry, Ellen Krauss och Peg Parnevik.

Faktum är att den 67-åriga stjärnan också skapar historia med sin medverkan. Hon är nämligen den första internationella artisten som medverkar. Även om hon är ett välkänt ansikte även i Sverige förstås.

Sanne Salomonsens olycka i ”Så mycket bättre”

Men inspleningarna av ”Så mycket bättre” var inte bara härlig.

Tidigare i somras berättade Sanne att hon skadade sig under inspelningarna.

– Åh gud. Vi gör ju så många olika grejer. Och innan vi på kvällen skulle ha middagen så gör vi en grej i baren under den andra dagen, där Eagle-Eye Cherry skulle grilla och han ville göra coleslaw. Jag erbjöd mig att hjälpa till med det. Och då åkte mandolinen fram. Så jag skar av hela det här, säger Sanne Salomensen till Aftonbladet.

Efter olyckshändelsen i köket fick Sanne läkarhjälp, till en början hade hon ett stort bandage runt fingret men nu har det läkt så pass att hon bara behöver plåster.

När fingret höll på att läka slog hon i så att det sprack upp igen.

– Det ser så äckligt ut. Fan vad irriterande. Jag skulle se ball ut med mina ringar, så är plåstret där, säger hon till Aftonbladet.

Underbara Sanne!

Vad tycker du om ”Så mycket bättre” hittills, dela gärna med dig av dina tanker i kommentarsfältet på Facebook.