Tittarfavoriten Newkid om dramat bakom kulisserna – berättar efter succén i ”Så mycket bättre”

En känslomässig berg- och dalbana.

Nu berättar ”Så mycket bättre”-favoriten Alexander ”Newkid” Ferrer, 30, om starka känslorna bakom kulisserna.

”Om ni har lärt mig en sak den här resan är det att det finns inget härligare än att vara sig själv”, skriver han till sina följare på Instagram.

Han har snabbt blivit en stor tittarfavorit i årets ”Så mycket bättre”.

Alexander Ferrer – eller Newkid som är hans artistnamn – har under hösten toppat listorna med sina känslosamma tolkningar i programmet.

Säkerligen är det många tittare som också upptäckt honom just denna höst, även om hans karriär spänner över 14 års tid. Den 30-årige r&b- och popsångaren från Uddevalla har bjudit oss på minnesvärda tolkningar, men också en hel del känslor.

Newkid, Helen Sjöholm
Foto: TV4

I ett uppmärksammat avsnitt hyllade han sin mamma och tillägnade henne låten ”Du måste finnas”. Tittarna fick se hur Newkids ögon tårades – och efteråt hyllades han av Helen Sjöholm som sjöng originalet.

– Det här blev så mycket mer tillgängligt och lätt att leva sig in i, sade Sjöholm i programmet.

I höstas berättade Newkid också om sin pappa som en stor inspirationskälla.

– Min pappa är väldigt romantisk och har varit väldigt fin mot min mamma under min uppväxt. Det har inspirerat mig till att vilja vara det och visa kärlek till dem som jag tycker om, sade artisten i en stor intervju med P4 Extra.

Newkid om dramatiska känslorna – efter ”Så mycket bättre”

Nu – inför säsongsfinalen i ”Så mycket bättre” – berättar Newkid sanningen bakom stora känslosvängarna bakom kulisserna.

Foto: TV4

I ett känslosamt och öppenhjärtigt inlägg på Instagram skriver artisten själv om sina upplevelser bakom kulisserna – när han själv har tittat på programmet under hösten.

Han beskriver en känslomässig berg- och dalbana.

”I snart 5 veckor har jag lördag efter lördag gått igenom stress, nervositet, glädje, eurofori, tårar, tacksamhet, chock, överväldighet, ja typ alla känslor på spektrumet flera gånger om”, skriver han på Instagram.

Artisten har också kommit till en viktig insikt.

”Om ni har lärt mig en sak den här resan är det att det finns inget härligare än att vara sig själv. Inga första placeringar eller likes kan slå hur stolt jag över att jag vågat vara just det, mig själv”, skriver Alexander.

Han passar också på att tacka alla som tittat och reagerat på programmet.

”Tack för all kärlek som ni överröst mig med. Det har ärligt varit mer än jag klarat av att ta in. Men jag tackar tusen gånger om och hoppas ni haft lika kul som jag!”.

Newkid har lärt känna många nya vänner under tiden på Grå gåsen på Gotland, och bland annat talat sig varm om såväl Helen Sjöholm som Jakob Hellman.

Säsongsfinalen av ”Så mycket bättre” sänds på lördag klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong av ”Så mycket bättre”? Vad har varit bäst? Har någon artist överraskat på dig? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!