Agnetha Fältskogs romans förvandlades till en mardröm – så blev hon ihop med sin stalker

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb i slutet av 90-talet. Men bakom rubrikerna dolde sig tragisk och märklig historia som sträckte sig årtionden tillbaka i tiden.

Dagens avsnitt av Nöjesbubblan handlar om hur en av världens kändaste artister blev ihop med en okänd truckförare från Nederländerna – och hur romansen förvandlades till en mardröm.

Lyssna här:

Gert van der Graaf träffade Agnetha Fältskog för första gången på hennes födelsedag 1997. De växlade ett par ord och sedan åkte han vidare med sin Volvo och hon gick vidare på sin promenad på Ekerö.

Det hon inte visste då var att den trevlige mannan som hade grattat henne på svenska med holländsk brytning varit besatt av henne sedan Eurovisionfinalen i Brighton över 20 år tidigare.

Och att den ”slumpmässiga” träffen antagligen var allt annat än en slump.

Hon visste inte heller att han nyligen köpt ett hus i hennes område och att han planerade att flytta från Holland till Sverige för att komma närmare stjärnan.

När Gert en tid senare är med om en trafikolycka och Agnetha erbjuder sin nyblivna granne hjälp med olika vardagsbestyr så blir det startskottet på ett förhållande som för många kom att trotsa all logik.

Det är först när relationen avslutas och mannens besatt övergått till ren terror som Agnetha vänder sig till polisen. Sakta men säkert börjar då den märkliga historien nysta upp sig och mardrömmen äntligen kan få ett slut.

Vi försöker svara på frågorna om hur besattheten började, hur superstjärnan och lagerarbetaren träffades och varför de blev ett par?

När gick allt fel och vad hände sedan?

Lyssna på avsnittet här:

Klicka här för att lyssna via Spotify och glöm inte att prenumerera!

Klicka här för att lyssna via Podcaster och glöm inte att prenumerera!