Amadeus skam efter pappa Runar Söögards uttalande – ber nu om ursäkt: ”Inte något jag står bakom”

Amadeus Sögaard petades av sin tränare.
Det uppskattade inte pappa Runar.
– Det är inget jag vill ska komma ut, säger sonen till Aftonbladet.

Amadeus Sögaard är inte bara ”kändisson”. Som barn till det före detta stjärnparet Carola Häggkvist och Runar Sögaard har han fått växa upp i rampljuset.

I dag är Amadeus 26 år och har en egen karriär. 2021 släppte han första gången egen musik, och året därpå kom låten ”Säg mig hur jag mår?” – en hyllning till mamma Carola, enligt Allas.

Men det är framför allt fotbollen som har Amadeus fulla fokus. I fjol gjorde han succé som mittback i det Brommapojkarna som klarade sig kvar i allsvenskan.

Inför årets säsong värvades han av storklubben IFK Norrköping.

Artikeln fortsätter under bilden.

Där följs han förstås på nära håll av sina stolta föräldrar som förstås gläds över sonens framsteg.

För några veckor sen blev Amadeus dock petad och fick sitta på bänken. Det fick Runar att reagera.

Artikeln fortsätter under bilden.

VÄRNAMO 20230504 Runar Sögaard med sonen Amadeus Sögaard efter torsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Värnamo och IF Brommapojkarna på Finnvedsvallen. Foto: Mikael Fritzon / TT
VÄRNAMO 20230504 Runar Sögaard med sonen Amadeus Sögaard efter torsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Värnamo och IF Brommapojkarna på Finnvedsvallen. Foto: Mikael Fritzon / TT

Han valde att gå till hård kritik mot Norrköpings huvudtränare Andreas Alm efteråt.

– Alm fortsätter bänka generaler och spela med pojkar, skrev Runar i ett inlägg på X, före detta Twitter, som senare togs bort.

– Det är inget som jag vill ska komma ut eller som han ska uttala sig om egentligen. Det är min farsa, det är inte någon som styr över min fotboll, säger Amadeus till Aftonbladet.

Mittbacken avslöjar att han pratat med både sin far och tränare efter det inträffade. Amadeus gick fram till sin tränare för att ge en förklaring – någonting som gav en positiv reaktion.

– Jag gick till honom och bad så hemskt mycket om ursäkt och sa att det inte var något jag står bakom. Andreas tog det med en klackspark, säger han.

Andreas Alm, fostrad i Eskilstuna City och tidigare firad spelare och tränare i bland annat AIK, visar förståelse för Runars utspel.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Men han pratar ju om sin son. Om inte föräldrar bryr sig om sina barn vet jag inte hur det ska gå här i världen. Jag bryr mig också om mina barn. Jag förstår att man är engagerad, säger tränarprofilen till Expressen.

Alm passar dessutom på att skicka en skämtsam känga till Runar, inför lagets nästa allsvenska match mot Gais.

– Jag är ju svag för sociala medier och en sådan här sak påverkar mig hårt. Blir han uttagen så är det bara därför.

I helgens var Amadeus tillbaka i startelvan när Norrköping spelade 1–1 borta mot IFK Göteborg i en match som annars mest hamnade i fokus på grund av hemmaklubbens hyllning till den svårt sjuke tidigare tränaren Sven-Göran Eriksson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev