Anders Öfvergårds ord i rätten – efter köttdramat: ”Skulle aldrig stjäla i hela mitt liv”

Tv-profilen Anders Öfvergård dömdes för ringa stöld i tingsrätten.

Där gav ”Arga snickaren” också sin syn på det hela.

– Jag är helt övertygad om att allting registreras, säger han, enligt Expressen.

På måndagen föll dom i tingsrätten i fallet där tv-profilen Anders Öfvergård stod åtalad misstänkt för ringa stöld. Det hela uppdagades efter att en butikskontrollant tidigare i somras stoppat Öfvergård i samband med att denne handlat i en matvaruaffär.

Tingsrätten dömde Öfvergård till 40 dagsböter, rapporterar TV4.

I rättssalen gav Öfvergård, känd för tv-publiken som ”Arga snickaren” och programledare för produktioner som Robinson, sin bild av vad det var som hände.

LÄS MER: Leif GW Perssons utspel efter Anders Öfvergårds köttdrama – kängan efter domen

– Jag vet precis vad jag ska ha. Jag är väldigt fokuserad och ganska stressad. Jag går och hämtar en ost och sen går jag fram till köttdisken. Där väljer jag ut bitar. Jag är väldigt matintresserad så jag väljer omsorgsfullt ut bitar. Sen stoppar jag ner en och en i påsen och blippar. Jag är helt övertygad om att allting registreras, säger Anders Öfvergård i rätten, enligt Expressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Öfvergård
Anders Öfvergård Foto: Maja Suslin / TT

Tv-programledaren blev då stoppad av personalen i butiken. Det visade sig att Öfvergård inte självscannat tre köttbitar, till ett värde att 400 kronor.

– Sen säger de att de vill titta i min påse. Jag säger, självklart får ni göra det. Sen går vi in i ett rum och där säger de att ”vi tror att du har saker som du inte har betalat för”. Då blir jag både chockad och förtvivlad. Det visar sig att det är så och då säger jag att: ”Det här måste vi ställa till rätta, jag måste få betala det här”. Men då tar den här butiksanställda de tre köttbitarna och säger: ”nej, det får du inte. Vi ringer polisen”, säger Öfvergård.

”Skulle aldrig stjäla i hela mitt liv”

Enligt ”Arga snickaren” var handlingen inte medveten efter scanningen av varorna.

– Jag är ju en offentlig person. Jag skulle aldrig stjäla i hela mitt liv. Jag vet precis vad det innebär. Jag skulle inte utsätta mig själv eller min familj för det här överhuvudtaget. Så att jag blir väldigt förvånad att inte allt är registrerat, säger han.

LÄS MER: Anders Öfvergård gör comeback i rutan – efter petningen från TV4: ”Visa andra sidor av mig själv”

Anders Öfvergård har tidigare lett program som ”Arga snickaren” och ”Robinson”. Tidigare i år kom besked om att Kanal 5 inlett inspelningar med profilen som programledare för ett nytt renoveringsprogram, som baseras på brittiska tittarsuccén ”Renovation Nation”.

I fjol tävlade han också i kanalens frågesport ”Alla mot alla med Filip & Fredrik”.