Anna Lindmarker överöses av kärlek från tittarna – efter beslutet att lämna Tv4: ”Kommer sakna dig”

Under torsdagen kom beskedet att nyhetsankaret Anna Lindmarker slutar på TV4.

Beskedet har väckt starka reaktioner bland tittarna.

Efter över hela 25 år på TV4 slutar Nyhetsnakaret Anna Lindmarker, 62, på kanalen.

Just nu genomför TV4 ett stort sparpaket och cirka 20 journalister tvingas sluta. Anna Lindmarker var en av journalisterna som blev erbjuden ett avgångsvederlag.

Hon hade inga planer på att sluta, men bestämde sig till slut för att ta avgångsvederlaget.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag ”nej men varför då? Aldrig i livet”. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, berättar Anna för Tv4 och tillägger:

– Jag ändrade mig och tänkte att ”men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det… jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar.

Foto: Dan Norrå/TV4/

Anna Lindmarkers kritik mot TV4

I en intervju med TT riktar hon nu kritik mot TV4:s beslut att dra ner på verksamheten.

– Jag är förvånad. TV4 har ändå genererat en vinst till alla ägare, dels till Bonnier och dels till Telia. Har man inte sparat de pengarna för sämre tider? Varför inte då?

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt och det gäller inte bara TV4. Även andra medier gör så. Har man inte tänkt på att man ska ha en buffert, som man gör i en hushållsekonomi?

Det ska Anna Lindmarker göra nu

Men Anna har redan planer på vad hon ska göra härnäst. Bland annat ska hon ta sig tiden att fokusera på sig själv, men också barnen.

– Jag ska ha söndagsmiddagar med mina barn tills de tröttnar på mig. Jag ska umgås med mina hundar. Jag ska kanske bli Youtuber, skrattar hon.

Hon har också långt gångna planer på att starta en podcast tillsammans med sin bokklubb efter nyår.

I bokklubben ingår bland andra skådespelarna Julia DufveniusKajsa Ernst och Anja Lundqvist samt artisten Hanna Hedlund. Tanken är att filma samtalen och sända dem på Youtube.

Anna Lindmarkers avsked väcker starka reaktioner

Beskedet att Anna slutar har fått många att reagera. På Nöjeslivets Facebooksida är det många läsare som har hört av sig och berättar vad de känner.

”Det kommer att bli tomt i rutan utan dig!”, skriver en person.

”Kommer sakna dig”, skriver en annan.

”Njut, det är du värd”, skriver en tredje.

”Så märkligt, tänkte igår när hon var i rutan, alltid så korrekt och på ett trevligt sätt, och nu henne vara utan”, skriver en fjärde.

Vi kan inte göra annat än att hålla med. Du kommer vara saknad Anna!