Babben Larsson förkrossad efter Marie Nilsson Linds död – viktiga vänskapen i alla år

Babben Larsson sörjer sin vän Marie Nilsson Lind.
Utanför rampljuset hade de båda gotländska stjärnorna en speciell relation.
– Det är en jätteförlust, säger hon till P4 Gotland.

Två gotlänningar emellan. Babben Larsson lärde tidigt känna artisten Marie Nilsson Lind, och de båda blivande stjärnorna från ön skulle senare komma att få strålande karriärer och kända över hela landet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20211021 Marie Nilsson Lind under en pressträff inför Så mycket bättre 2021. Foto Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20211021 Marie Nilsson Lind under en pressträff inför Så mycket bättre 2021. Foto Jessica Gow / TT

I dag sörjer komikern och programledaren.

På fredagsförmiddagen nåddes svenska folket nämligen av beskedet om Marie Nilsson Linds bortgång. Ainbusk-sångerskan, som för bara en vecka sedan förlorade sin make Magnus Lind, somnade in den 4 januari. Hon blev 62 år, skriver Hela Gotland.

Babben Larsson har nåtts av beskedet, och hon är starkt berörd.

– Det är en jätteförlust för oss allihop. För Gotland, för mig, för hennes nära och kära. Det här var väldigt ledsamt, säger Babben Larsson till P4 Gotland.

Profilernas vänskap odlades via deras gemensamma bakgrund. Babben föddes i Dalhems församling, mitt på ön, 1956 och fem år senare föddes Marie i Alvare i socknen När på sydöstra Gotland.

De kom att bli vänner och höll kontakten i alla år.

Artikeln fortsätter under bilden.

VISBY 20160318 Artisten Josefin Nilssons begravdes i dag i Visby domkyrka. Efter ceremonin hölls en minnesstund i Nicolairuinen i Visby. På bilden ses syster Marie Nilsson Lind. Foto: Karl Melander / TT
VISBY 20160318 Artisten Josefin Nilssons begravdes i mars 2016 i Visby domkyrka. Efter ceremonin hölls en minnesstund i Nicolairuinen i Visby. På bilden ses syster Marie Nilsson Lind. Foto: Karl Melander / TT

Så stöttades Babben Larsson av Marie Nilsson Lind

De stöttade varandra, och Babben nämner även flera gotlänningar hon haft nära kontakt med genom åren. Bland annat medlemmarna i gruppen Ainbusk, som Marie var med och bildade i början av 1980-talet med systern Josefin Nilsson (1969-2016).

– Hon har varit någon som har förstått hur det är att ha den bakgrunden som vi har och jobba med det vi gör. Det är inte så många som har samma bakgrund. Men vi är ju faktiskt några Gotlandstjejer. Jag, Susanne Alfvengren, Marie och Josefin förut och även ”Bittis” (Birgitta Jakobsson) och Annelie (Roswall). Som kommer ur den här att man växt upp i en jordbruksmiljö sen jobbar man helt plötsligt med teater och showbiz. Det är ju en resa att gå igenom. Jag och Marie stöttade varandra mycket i den resan, för den är inte alltid så lätt.  

I dag hyllar Babben också Maries förmåga som textförfattare, men det är framför allt som vän hon kommer att sakna sångerskan.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221207 Årets julvärd Babben Larsson. Foto: Tim Aro / TT
STOCKHOLM 20221207 Årets julvärd Babben Larsson. Foto: Tim Aro / TT

– Jag kommer sakna min vän som jag vet förstår saker som inte så många förstår. Och som jag kan bolla de grejerna med. Vi har haft så himla mycket gemensamt. Det här kommer att lämna ett tomrum som blir svårt för någon annan att fylla.

Evigt saknad, aldrig glömd. Tack för all musik, Marie. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev