Chris O’Neill bryter tystnaden efter alla år – oväntade beskedet: ”Det är ju sällan…”

Prinsessan Madeleine bjuder ofta på offentliga uttalanden när hon är hemma på Sverigebesök, och är hon i USA ser hon till att uppdatera sina följare med privata bilder från livet där. Maken Chris O’Neill håller däremot en låg profil, och det är inte alltid han syns till när Madeleine utför kungliga uppdrag. 

Intervjuer med affärsmannen Chris är sällsynta i svensk media, men nu har han valt att bryta tystnaden. 

Sedan 2013 är prinsessan Madeleine gift med den brittisk-amerikanska affärsmannen Chris O’Neill. Sedan deras förhållande blev officiellt har paret varit heta intervjuobjekt för media, men Chris O’Neill har hållit sig undan, och valt att undvika offentliga uttalanden. 

Chris O’Neill: ”Komplicerat”

2018 fick King magazine en exklusiv intervju med Madeleines make, som då förklarade att det har sina utmaningar att vara gift med en prinsessa.

– Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl. Men det är inte så att jag har tvingats slåss med näbbar och klor för att bevara min självständighet, det var något vi diskuterade med Madeleines föräldrar på ett tidigt stadium, och de har aldrig haft några invändningar, sa Chris då. 

Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Foto: Mikael Fritzon/TT
Prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Foto: Mikael Fritzon/TT

Flytten till Florida gjorde att den svenska prinsessfamiljen kunde vara mer anonyma, men via Instagram bjuder Madeleine på ofta på bilder från livet där. 

Enligt Svensk Dam har Chris O’Neill hållit sig undan intervjuer i svensk tv under sju års tid, men nu har han gått med på att bryta tystnaden. 

Det är i TV4:s dokumentär om kungafamiljen som Chris O’Neill kommer att synas i en sällsynt intervju. 

Chris O’Neill bryter tystnaden

Programmet sänds på juldagen, och där kommer TV4:s reporter Rania Shemoun Olsson kungafamiljen nära, för att svenska folket ska få en inblick i deras liv.

Att få till en intervju med Chris är ovanligt, därför säger TV4:s reporter Rania följande: 

– Jag fick prata med Chris också. Det är lite ovanligt, de är ju sällan i Sverige. Och de ställer väldigt sällan upp på intervjuer.

Senaste gången Chris medverkade i svensk tv var för flera år sedan när han och Madeleine gästade Skavlan, i SVT.

LÄS MER: Madeleines nya bild på familjen får folk att sätta kaffet i halsen – hyllar maskeradklädseln: ”WOW, Chris!”