Därför tokhyllas Ernst Kirschsteiger – beteendet i ”Hemma med Ernst” får tittarna att jubla: ”Helt underbar”

Vecka efter vecka har Ernst Kirschsteigers hyllats för sin nya satsning i TV4.

Nu, efter avsnitt sex, säger tittarna vad de egentligen tycker om programmet.

Efter tidigare satsningar som ”Jul med Ernst” och ”Sommar med Ernst” valde profilen 2021 att ta en paus från rutan.

2021 bestämde sig Ernst dock för att ta en paus från tv och Sommar med Ernst.

Det var på sin Instagram som tv-profilen meddelade de tråkiga nyheterna.

”Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och ”Sommar med Ernst” en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!”, skriver han och fortsätter:

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner. Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver. Håll utkik här!”.

Ernst Kirschsteiger om nya satsningen ”Hemma med Ernst”

Men hösten 2023 är Ernst Kirschsteiger nu tillbaka med den nya satsningen ”Hemma med Ernst” i TV4.

Den här gången bjuder Ernst in tittarna till gården i Nyckelby och väl där kommer han som vanligt med en mängd olika tips för inredning och ett och annat recept. Precis som vanligt kommer han också med ett och annat visdomsord.

– Det är ett program där man till stora delar känner igen sig: det är jag och mina tankar. Kanske att programmet upplevs som något lugnare och lite mer eftertänksamt tror jag. Det är lite spännande att vara lugn i de här tiderna när alla har så väldigt bråttom. Jag tänker på alla Tiktok-klipp och allt är bråttom, bråttom. Då tänker jag att vi ska lugna ner allt i stället, jag tror vi behöver det nämligen, har Ernst sagt om programmet i Nyhetsmorgon.

Under säsongen har tittarna fått följa med Ernst när han blåser liv i gården i Nyckelby men bevarar husets historia. Han har kokat blå pasta, byggt en lampa av vasstrå, tillverkat skydd för växter och byggt en fågelskrämma och byggt en tavelvägg.

På tisdagen var det dags för säsongens sjätte avsnitt och då var det dags att lägga fokus på gårdens framsida. I programmet får tittarna också se hur han bygger en gungade bänk för lugna, sköna stunder.

Hittills har programmet tokhyllats av tittarna. På Nöjeslivets Facebooksida är det många tittare som hört av sig och sagt att ”Hemma med Ernst” är precis vad vi behöver i dystra tider som dessa.

Tittarnas reaktioner på ”Hemma med Ernst”

Även nu, efter avsnitt nummer sex, är tittarna enade om att Ernst är ett avbrott från allt elände som sker i världen.

”Alltid lika bra , men särskilt nu att stilla sig lite efter alla hemska krigsbilder och tänka på hur lyckliga vi kan vara som får leva i den här delen av världen”, skriver en person.

”Avkopplande att se mot allt annat elände som händer”, skriver en annan.

”Skönt och mysigt program som ger inspiration och glädje i mörkret”, skriver en tredje.

Andra skriver att de får mycket inspiration av det Ernst gör i rutan.

”Tack för ett underbart program som kan inspirera och ge fina idéer”, skriver en person.

”Alltid kul att se Ernst program, jag har gjort mycket saker som jag sett Ernst har gjort genom åren, både ute och inne sytt, pyntat, m.m”, skriver en annan.

”Som alltid, helt underbar!”, skriver en tredje.

"Hemma med Ernst"
Foto: Tv4

Vad tycker du om programmet hittills? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.