Foto: TT

Därför tvingas Titti Schultz be om ursäkt – efter orden om landslaget i sändning

Titti Schultz är äntligen tillbaka i etern igen.
Den prisade radioprogramledaren ledde åter ”P4 Extra” på måndagseftermiddagen.
Men efter orden om fotbollslandslagets VM-match tvingades hon be om ursäkt till lyssnarna.

Titti Schultz är utan tvekan en av radions största stjärnor.

Programledaren fick sitt genombrott i etern när hon på 2000-talet ledde populära morgonprogrammet ”Rix Morronzoo” i den kommersiella radiostationen Rix FM. Sedan dess har hon haft en lysande karriär.

I dag är Titti, som ursprungligen kommer från Gävle, en omtyckt radiopratare i ett av radions allra program: nämligen Sveriges Radios P4 Extra. Där intervjuar hon makthavare, kändisar och andra intressanta gäster året om.

Hon har vunnit Talarforums pris som Årets talare i kategorin moderator, och kammat hem Radioakademins pris Guldörat i kategorin Årets radioprogramledare två år i rad.

– Det här är det absolut finaste priset man kan vinna i min värld. Att lyssnarna valt mig – vilken lycka. Att jag varje dag får dela allvarliga, viktiga och svåra saker med de som lyssnar. Vi gråter och garvar tillsammans. P4 Extra är deras program, deras kompis, deras sällskap. Och de är mitt. Utan lyssnarna är jag ingenting. Jag är så glad att jag spricker! Och stolt. Tack alla som röstat, sade Titti Schultz i ett pressmeddelande från Sveriges Radio, i samband med att hon vann Årets radioprogramledare 2020.

Utöver P4 Extra är Titti också aktuell med nya radioserien ”Monarkerna” – en podcast om kungligheter som hon leder tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230425 Ebba Kleberg von Sydow och Titti Schultz har startat "Monarkerna", en ny podcast om kungligheter. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230425 Ebba Kleberg von Sydow och Titti Schultz har startat ”Monarkerna”, en ny podcast om kungligheter. Foto: Claudio Bresciani / TT

Titti Schultz glädje – gör comeback i P4 Extra

På måndagen gjorde stjärnan comeback i P4 Extra efter semestern – och förmodligen var det en efterlängtad sådan bland alla lyssnare för den populära programledaren. Att döma av de många lyssnarkommentarerna på P4 Extras Facebook-sida verkar så verkligen vara fallet.

Själv var Schultz också glad över comebacken.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka på jobbet efter semestern och jag tackar särskilt för att just du lyssnar, sade Titti i sändningen.

Samtidigt valde hon också att peppa inför Sveriges VM-semifinal i veckan mot Spanien. Titti valde nämligen att spela upp Linda ”Miss Li” Karlssons VM-låt ”Våran sång” i radio.

LÄS MER: Titti Schultz om att möta kärleken på jobbet: ”Duktiga på att smyga”

– I morgon håller vi tummarna igen för det svenska landslaget! sade Titti innan hon drog i gång låten som går så här:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Tittis miss – rättade sig felaktigt om VM-matchen

Men efter att låten spelats upp snurrade plötsligt programledaren till det.

Då rättade hon sig själv – felaktigt.

– Kan hända blev jag lite ivrig för vem ser inte fram emot matchen som är på onsdag och inget annat. Men det går bra att börja hålla tummarna redan nu, sade Titti i sändningen.

Men den uppgiften var alltså fel.

VM-semifinalen mellan Sverige och Spanien spelas ju faktiskt på tisdagen – precis som Titti sade från början.

Tio minuter senare i sändningen fick hon därför gå ut med en rättelse. Många lyssnare hade vid det laget hört av sig till Sveriges Radio för att påtala datummissen, berättade programledaren.

Artikeln fortsätter under bilden.

MELBOURNE 20230806 Sveriges Fridolina Rolfö jublade efter åttondelsfinalen mellan Sverige och USA på Melbourne Rectangular Stadium, AAMI Park, under fotbolls-VM i Australien. Sverige vinner efter straffläggning och slår därmed ut USA som var regerande mästare. Foto: Pontus Lundahl / TT
MELBOURNE 20230806 Sveriges Fridolina Rolfö jublade efter åttondelsfinalen mellan Sverige och USA på Melbourne Rectangular Stadium, AAMI Park, under fotbolls-VM i Australien. Sverige vinner efter straffläggning och slår därmed ut USA som var regerande mästare. Foto: Pontus Lundahl / TT

– Jag sitter här och skrattar lite för mig själv och med mina kollegor. Jag vill tacka för alla mejl, alla meddelanden och alla samtal. Jag älskar att engagemanget för Sverigematchen är så stort. Jag ska skylla då på semesterhjärna eftersom det är första dagen tillbaka efter en ganska lång ledighet, sade Titti i sändningen.

”Jag ber om ursäkt”

Därefter fortsatte hon med att poängtera att det är på tisdag som matchen spelas, och ingenting annat.

– Jag säger det bara en gång nu: matchen mot Spanien för de svenska damerna i fotbolls-VM är i morgon tisdag. Enligt uppgift börjar den klockan 10. Då ringar vi in det där. Jag hade rätt från början, och sen rättade jag mig själv fast det blev fel, säger Titti Schultz.

Samtidigt som hon också passade på att be lyssnarna om ursäkt för att hon snurrade till det.

– För alla nu som varit förvirrade och känt sig lite lätt panikslagna: jag ber om ursäkt för det. Och precis här kom ett mejl till om att matchen är i morgon!

Alla kan göra misstag, så även storstjärnor som Titti!

Du är en fantastisk programledare och vi är så glada att ha dig tillbaka i etern, Titti!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna radiostjärna.