Därför vägrar Loreen ta ut segern i förskott – löftet till svenska folket: ”Ska ge allt”

Trots att hon är storfavorit vägrar hon ta ut segern i förskott.

Men om Loreen går hem som vinnare av Melodifestivalen på lördag har hon en hälsning till svenska folket.

– Jag ska ge allt, säger hon till Nöjeslivet.

Att Loreen kommer vinna Melodifestivalen står redan klart – åtminstone enligt både spelbolagens odds och en rad experter.

Hennes framträdande av ”Tattoo” i den sista deltävlingen gick rakt till final, trots att uppträdandet avbröts efter att en aktivist stormat scenen.

Och på lördag är det dags igen. Då ska Loreen återigen ställa sig på scenen för den stora finalen.

Loreen, som legat i hårdträning inför framträdandet, berättar att hon är ”pirrig”.

– Jag mår bra, jag känner mig glad och pirrig inför lördag och väldigt fokuserad på att allting ska bli så bra som bara möjligt, säger hon till Nöjeslivet.

Loreen
Loreen är aktuell med låten Tattoo i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery / TT

LÄS MER: Loreens kamp bakom kulisserna – skyhöga kraven inför Melodifestivalen: ”Har varit brutalt…”

Så ser Loreen på vinstchanserna

Fortsatt är det många som håller på Loreen efter storsuccén i dem sista deltävlingen – men på lördag avgörs allt av hur juryn och tittarna röstar.

Loreen vägrar ta ut segern i förskott.

– Jag är inte så fokuserad på vinsten, den är just nu sekundär. Min största fokus är att försöka förbättra numret och vara autentisk i det, så att jag levererar bra energi bra sång. Ja, att jag levererar helt enkelt, säger hon.

Som motståndare i finalen har Loreen bland annat ukrainska Maria Sur och bandet Smash Into Pieces. En annan som kan bli populär bland juryn och tittarna är Marcus & Martinus.

Men Loreen säger att hon inte ser någon av dem som ett hot.

– Det finns inget hot. Alla kreatörer som är med i det här programmet är superviktiga i dessa tider. Vårat syfte är ju att skapa ett bra känsla i kroppen på er, så vi alla är jätteviktiga, säger hon.

MALMÖ 20230224 Loreen med bidraget Tattoo vid genrepet inför Melodifestivalen 2023 deltävling 4 på Malmö Arena på fredagen. Foto: Johan Nilsson / TT
Loreen med bidraget Tattoo vid genrepet inför Melodifestivalen 2023 deltävling 4 på Malmö Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

LÄS MER: För 19 år sedan klev en blivande stjärna in hos Idol-juryn – idag är hon en av våra största

Så vill Loreen fira segern

Om Loreen lämnar Friends Arena på lördagen som vinnare berättar hon att hon först och främst kommer fira vinsten med alla som hon arbetat med på låten – bland andra låtskrivaren Thomas G:son.

– Om jag skulle vinna, det första jag skulle vilja göra då är att tala om för alla människor som jobbar med mig hur mycket jag älskar dem, respekterar dem, och hur mycket de betyder för mig…

LÄS MER: Dundersuccén för Loreen – skriver historia efter Melodifestivalen med nytt svindlande rekord

– Att visa massa kärlek till allihopa det är mitt sätt att fira. Sen hade jag nog velat sätta mig med dem och käka en vongole, min första vongole på tre månader, säger hon och skrattar.

Loreen ger också ett löfte till svenska folket inför Eurovision Song Contest.

– Om svenska folket vill att jag ska representera dem så ska jag göra allt i min makt för att numret ska bli så bra som möjligt. Jag ska ge allt.

Stort lycka till Loreen!

Vem kommer du att rösta på i Melodifestivalens final? Skriv en kommentar på vår Facebooksida.