Därför vägrar Morgan Alling tävla i ”Fångarna på fortet” – trots TV4:s undantag för stjärnan

Morgan Alling syns i SVT:s nysatsning ”Detektiverna”.
Samtidigt har stjärnan nobbat TV4:s familjeunderhållning ”Fångarna på fortet”.
– Jag har tackat nej 10-15 gånger, säger stjärnan till Nöjeslivet.

Morgan Alling är högaktuell som en av deltagarna i SVT:s nya humorsatsning ”Detektiverna” – en ny typ av familjeunderhållning som sänds under söndagarna hela våren.

Skådespelaren är en av sju deltagare i programmet. Samtliga har tidigare också medverkat i ”Bäst i test” när tittarsuccén sändes i public service-kanalen.

Men Alling menar att nya ”Detektiverna” inte är likt ”Bäst i test”.

– Nja, det enda man kan jämföra det med är väl att det är ett underhållningsprogram för hela familjen. Sen kan man ju tänka sig att vi får uppdrag, men det får man ju även i ”Komiker utan gränser” och ”Fångarna på fortet”. Så det är inget unikt med att vi får konstiga eller knäppa uppdrag. På så sätt är inte ”Bäst i test” unikt på det sättet, utan vi är väl ett ganska unikt program om man jämför med alla andra som finns ute på underhållningsarenan just nu, säger Alling till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230519 Morgan Alling, skådespelare Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230519 Morgan Alling, skådespelare Foto: Christine Olsson / TT

Just TV4:s ”Fångarna på fortet” har fått nobben av Alling många gånger, avslöjar skådespelaren som slog igenom i klassiska sommarlovsmorgon-showen ”Tippen” i början av 1990-talet.

Och det verkar inte som om Morgan kommer att tävla på Fort Boyard framöver heller.

– De frågar mig varje år, men jag tackar nej varje år. Nu har de slutat att fråga, säger Alling och fortsätter:

– Jag har faktiskt aldrig varit med. Men jag har tackat nej 10-15 gånger.

Varför? 

– Nej men, därför att jag för det första har haft svårt att vara ifrån familjen. Somrarna är ju heliga, och det här spelas in under sommaren. Enda gången jag egentligen jobbar på sommaren är då jag spelat in filmer.

Alling berättar att han fått erbjudandet av produktionen att ta med sig familjen till ”Fångarna på fortet”. Men att det ändå slutade i nobben från hans sida – trots allt.

– Då åker man iväg och kan få med sig hela familjen. Det får man ju göra, eller jag fick det i alla fall, ta med familjen ner till fortet men det har bara blivit … nej. Sen tycker inte jag om att vara i den värmen som är där. Att springa omkring i det, jag kände bara: nej … Så nu har de slutat att fråga. 

Hoppas på mer av succémusikalen: ”Så roligt att gå till jobbet”

Samtidigt har Alling under hela hösten och vintern varit högaktuell i kritikerrosade ”Moulin Rouge” på Chinateatern i Stockholm. I slutet av april spelas de sista (?) föreställningarna inför fullsatta salonger.

Alling erkänner att det blir svårt att ta farväl av just ”Moulin Rouge” där han spelar nattklubbsägaren Zidler.

Artikeln fortsätter under bilden.

– I vissa produktioner så har man så att säga ”spelat klart”. Man kan det och är trött på det. Vi gjorde ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern, 200-250 föreställningar fem dagar i veckan i fyra år med en pandemi emellan. Då kände man sig så att säga ”klar”. Även om det är fantastiskt roligt och publiken älskar det, säger Alling.

Han fortsätter:

– Med ”Moulin Rouge” känner jag att, jag kan gärna ha en paus men sen får vi se vad som händer sen. Men det känner jag är lite mer sorg, för det är så fruktansvärt bra. Det är roligt att spela. Publiken står upp och sjunger och skriker. Det är galet. Och då blir det så roligt att gå till jobbet, säger Alling.

Samtidigt hoppas han att musikalen kommer tillbaka.

– Sen är det också en så fantastisk fin ensemble. Man ska ha roligt på jobbet helt enkelt. Det har vi där. Det kan jag känna nu att nej, jag hade gärna spelat lite till! Men: det är en supersuccé. Succéer brukar komma tillbaka … 

Alling är i sommar också aktuell i Tomas Ledins Bygdespel ”Höga Kusten – Sanningar och skrönor på sågverkens tid” tillsammans med bland andra Sussie Eriksson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev