Därför väljer Lill allsången med Lotta före Pernilla – beslutet att nobba Allsång på Skansen 

Med en karisma och röst som få har den svenska legendaren Lill Lindfors varit allas vår favoritartist i decennier.

I höst är hon åter igen ute på landets scener men innan dess gör hon ett stopp i avslutningsprogrammet av Lotta på Liseberg.

En scen hon däremot avstår är sollidenscenen i Allsång på Skansen.

För sajten Hänt avslöjar Lill Lindfors anledningen bakom beslutet.

Vi har sagt det förr och säger det igen, det finns ingen som Lill Lindfors.

Med en scennärvaro som ingen annan och en karisma som är få förunnad har hon trollbundit generationer.

Hon har stått på scenen som artist, revyartist, skådespelare, komiker och programledare sedan 60-talet.

Hon slog igenom i musikalen ”I hatt och strumpa” som 20-åring och har sedan dess blivit en av våra allra största. En stjärna att räkna med helt enkelt.

Som om inte det var nog har Lill också varit delägare och teaterdirektör för Maximteatern i Stockholm tillsammans med Brasse Brännström, Magnus Härenstam, Lars Amble och Aller Johansson.

2013 var hon också en av artisterna som medverkade i ”Så mycket bättre”, tillsammans med bland andra Agnes Carlsson och Ebbot Lundberg.

Lill Lindfors om att åldras

Idag har Lill Lindfors hunnit fylla 83 år och när Nöjeslivet fick en pratstund med stjärnan inför hennes 80-årsdag berättade hon hur hon ser på att åldras.

– Åldern säger ju ingenting om en människa. Åldern säger ju bara att jag varit med i en viss tidsperiod och alla åldras olika. Idag känner jag mig som 59 år, kanske 62 år, sa Lill Lindfors då.

Och att få åldras naturligt utan att göra ingrepp, är någonting som Lill trivs väldigt bra med.

– Jag har aldrig använt botox men jag har tunga ögonlock som gör att man ser lite arg ut och som jag lyft en gång när jag skulle göra en grej med Björn Skifs för många år sedan. Jag var väldigt nöjd men bara en kort tid. Vad jag har kommit underfund med är att det kommer tillbaka. Kroppen är som ett kretskort, den märker ”oj nu har det tagits bort nånting, då måste vi återställa den delen”. Det blev inte ett dugg bättre. Tvärtom. Nu sätter jag Tesa-tejp i nacken istället!, säger hon till tidningen.

Trots att hon gått förbi pensionsålder sedan lång tid tillbaka, finns det inga planer på att sluta jobba som artist.

– Nej det finns inga planer på att lägga ner helt. Det är viktigt att hålla sig vital. Dock skulle jag vilja spendera mer tid med människor i min egen ålder, innan vi måste ses i himlen, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

Foto: SVT/TT

Lill Lindfors turne hösten 2023

Under hösten kommer Lill Lindfors bege sig ut på en stor turné i Sverige. Men innan dess hinner hon göra ett stopp i avslutningsprogrammet av Lotta på Liseberg.

För sajten Hänt berättar Lill att det kommer bli ett kärt återseende.

– Vi känner varandra utan att känna varandra. Vi har träffats under årens lopp och haft trevliga stunder när vi har jobbat tillsammans. Jag tycker att det är roligt med Liseberg, jag är väldigt förtjust i Göteborg, säger hon.

Därför nobbar Lill Lindfors Allsång på Skansen

Men ett besök i Allsång på Skansen blir det däremot inte.

På grund av schemat för sommaren tvingas sångerskan nobba tittarfavoriten.

– Jag ska gästa Lotta på Liseberg, jag fick förfrågan från andra hållet också men då krockade det. Så då får man bestämma sig för en av upplevelserna. De är ju både allsång på Skansen och allsång på Liseberg. Men då låg Liseberg före med frågan.

Lill Lindfors, Lotta Engberg, Pernilla Wahlgren
Foto: Tv4, SVT