Drömbeskedet: Ernst Kirchsteiger gör efterlängtad comeback – då har hans nya program premiär

Det var många besvikna miner när Ernst Kirchsteiger meddelade att han ställde in sitt populära ”Sommar med Ernst” efter 22 år i rutan.

Men nu kommer ett riktigt glädjande besked i sommartider som många sett fram emot.

Nu bekräftar TV4 att Ernst gör comeback – med ett helt nytt program.

Sommaren har på många vis inte varit samma som när Ernst Kirchsteiger meddelade förra våren att han skulle lägga ”Sommar med Ernst” på hyllan.

22 somrar i rad hade vi fått tagit del av hans handfasta tips och tricks, men förra sommaren fick vi vara utan hans närvaro i tv-rutan.

Det var på sin egen Instagram som den folkkära tv-profilen meddelade att programmet skulle läggas på is och att han skulle för en gångs skull vara ledig.

”Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och ”Sommar med Ernst” en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!”, skrev han då och fortsatte:

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner. Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver. Håll utkik här!”.

Ernst Kirchsteiger
Foto: Linus Hallsénius/TV4

Stora besvikelsen efter Ernst Kirchsteigers paus

Efter beskedet dröjde det inte lång tid förrän reaktionerna vällde in från svenska folket.

”Åh, ingen sommar utan Ernst ju. Sommarens mysigaste kvällsunderhållning. Men efter 22 är du ju mer än värd semester. Njut!”, skrev en i kommentarsfältet till Ernst inlägg.

”Är du väl värd. Kommer ju att sakna dig och ditt program, jättemycket. Ha det så jättebra”, skrev en annan.

”Det kommer bli tomt men önskar dig en trevlig sommar”, skrev en annan.

Men nu efter långa väntan och längtan är det äntligen dags för en riktigt glädjande nyhet.

Då gör Ernst Kirchsteiger comeback i tv-rutan

I ett pressmeddelande bekräftar nu TV4 att Ernst Kirchsteiger gör storstilad comeback i tv-rutan igen – med ett helt nytt program.

I höst kommer Ernst att återvända till tv-rutan med det nya programmet ”Hemma med Ernst”.

– Nu har jag fått ny energi och skaparlust. Huset jag har hittat är superinspirerande och ger mig fullt med idéer och tankar. Så förvänta er en lycklig och glad Ernst i högform. Jag känner mig helt fri att skapa efter eget huvud, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Ernst Kirchsteiger
Foto: Fredrik Nilsson

Programmet kommer handla om precis som det låter – om hur du med hjälp av Ernst tricks och råd kan förvandla ditt hem på nolltid.

– Att Ernst är tillbaka med nya program känns efterlängtat. Tittarna kommer få ta del av Ernst helt unika och sinnligt vackra sätt att tänka kring inredning, trädgård och mat. Det blir en ny programserie där Ernst varvar handfasta tips med personliga reflektioner om livet och resultatet är ett oemotståndligt lyckopiller, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.                

Hemma med Ernst har premiär 26 september på TV4 Play och TV4.

Så glädjande nyheter! Jag kan omöjligt vara den enda som blir glad över detta underbara besked!

Dela gärna artikeln vidare till alla som längtat efter mer Ernst i rutan!