Erik Grönwall gifte sig i hemlighet när han var döende i cancer – nu kan paret äntligen fira kärleksdagen

Eric Grönwall gifte sig i hemlighet när han drabbades av cancer.

Nuhar han blivit friskförklarad och fått fira kärleken med hustrun tillsammans med nära och kära.

Erik Grönwall slog igenom efter att han kammade hem vinsten i Idol 2009.

Sedan dess har han varit en artist att räkna med och släppt musik både som soloartist och med band.

Men 2021 fick Erik beskedet att han drabbats av cancer och livet vände totalt för den unge stjärnan.

– Jag fick min diagnos i mars 2021, och då förändrades allt. Alltså hela 2021 var en kamp för att överleva, kampen mot cancer och allt som kommer med det, berättar han i Nyhetsmorgon.

Diagnosen var akut lymfatisk leukemi.

”Först och främst. Jag är oerhört privilegierad och tacksam att få leva i en tidsålder där en sjukdom som denna går att bota. Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt”, skrev han då på sin Instagram.

Behandlingen var tuff men efter månader av kamp mot cancer kom läkarna med beskedet att sjukdomen var botad.

Foto: TT/Instagram

Erik Grönwall frisk från cancern

Efter att han blivit friskförklarad beskrev han sin enorma tacksamhet till den person som donerat stamcellerna som räddat hans liv.

”Jag får fira två födelsedagar varje år och idag är det första födelsedagen för Erik 2.0. För ett år sedan idag föddes jag på nytt och fick en andra chans i livet. Det är exakt ett år sedan jag gjorde min benmärgstransplantation och fick nya stamceller från en anonym benmärgsdonator”, skrev han på Instagram:

”Någonstans i världen finns det en person som räddade mitt liv. En person som jag inte känner och som inte känner mig. Den här personen har ingen koppling till mig alls men gav mig ändå det vackraste som finns – livet!”.

Erik Grönwall gifte sig i hemlighet

Under den svåra sjukdomsperioden valde Erik och flickvännen Ninni att gifta sig i hemlighet, någonting han nu berättar om på sin Instagram.

”När jag blev sjuk bestämde jag och Ninni oss för att gifta oss i hemlighet, bara vi två och två vittnen. Vi är båda medvetna om att man inte börjar älska varandra mer bara för att man är gift. Så det var en strikt juridisk process för oss, vi ville säkra familjens framtid (särskilt vår sons framtid) om jag skulle ha gått bort”, skriver Erik i inlägget.

Paret ville fira kärleken tillsammans med nära och kära, men inte förrän Erik var frisk igen.

”Det vi också gjorde var att sätta upp ett mål. När jag väl var frisk igen skulle vi arrangera den största festen någonsin, med familj och nära vänner för att fira kärleken och livet. Den festen hände igår och VILKEN FEST DET VAR. 10/10. Kunde inte ha varit bättre på något sätt”, skriver han i inlägget.

Eric Grönwall bröllop
Foto: Instagram

Det blev en lyckad fest i kärleken och musikens tecken.

”Vi hyrde detta slott @noorsslott under helgen och arrangerade vår bröllopsfest för vänner och familj. Uppenbarligen med en öppen bar och ett rock n roll liveband. Vi är så otroligt lyckligt lottade som har alla dessa fantastiska vänner i våra liv. Vi är så inspirerade och har så mycket respekt för alla som var där för att fira med oss. Tack för att ni finns i våra liv, vi älskar er”, skriver artisten på Instagram.

I kommentarsfältet strömmar lyckohälsningarna in till paret.

”Jag gråter när jag läser det här, så glad över att du blev frisk och fick ha denna fest”, skriver en person.

”Ni är bäst. All världens kärlek och tack för en underbar helg”, skriver en annan.

”Grattis till hela familjen! Kärlek är det bästa som finns!!”, skriver en tredje.

Stort, stort grattis önskar vi er!