Ernst Kirchsteiger talar ut om pausen – därför försvann han från rampljuset egentligen: ”Förvirring”

När Ernst Kirchsteiger meddelade att han ställde in sitt populära ”Sommar med Ernst” efter 22 år i rutan var det många som blev besvikna.

Nu berättar han om varför han tog beslutet.

Ernst Kirchsteiger har länge synts i rutan och varit allas vår stora favorit.

I hela 22 somrar i rad fick vi bland annat ta del av hans tips och trix i ”Sommaren med Ernst”.

Men förra sommaren kom beskedet att Ernst tar en paus.

Ernsts farväl till fansen

Det var på sin egen Instagram som den folkkära tv-profilen meddelade att programmet skulle läggas på is och att han skulle för en gångs skull vara ledig.

”Vår i luften och den svenska sommaren gör sig påmind, och i år blir den lite annorlunda. För första gången på 22 år tar jag och ”Sommar med Ernst” en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!”, skrev han då och fortsatte:

”I sköra tider som dessa känns det viktigare än någonsin att fokusera på familjen och vänner. Jag får också tid att tanka inspiration för fler projekt framöver. Håll utkik här!”.

Starka reaktioner efter Ernst Kirchsteigers paus

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Efter Ernst inlägg på sociala medier rasade kommentarerna in från besvikna fans.

”Åh, ingen sommar utan Ernst ju. Sommarens mysigaste kvällsunderhållning. Men efter 22 är du ju mer än värd semester. Njut!”, skrev en i kommentarsfältet till Ernst inlägg.

”Är du väl värd. Kommer ju att sakna dig och ditt program, jättemycket. Ha det så jättebra”, skrev en annan.

”Det kommer bli tomt men önskar dig en trevlig sommar”, skrev en annan.

Därför tog Ernst Kirchsteigers paus

Under fredagen gästade han det allra sista avsnittet av ”Tilde” där han talade ut om varför han egentligen tog beslutet att ta en paus.

–  Jag kände att jag behövde stilla mig, jag hade då hållit på ganska mycket och bara kört och kört och kört. Till slut börjar man fundera lite, för vem gör jag det här egentligen? Så kom jag på att jag måste med i den här känslan. Så då tog jag ett sabbatsår. Jag brukar skoja och säga att jag har varit pappaledig åt mig själv faktiskt, säger Ernst i programmet.

På frågan om det var så att han inte mådde helt toppen under den här perioden, svarar Ernst:

–  Nej, men jag mådde inte dåligt. Det var mer som någon slags mild förvirring. Alltså, hur ska det här gå till? Nu är jag då 65 … 66 i år. Då tänker jag såhär, nej men ska jag hålla på med det här tills jag går med rollator? Eller hur ska det här gå till?

Ernst Kirchsteiger
Foto: Tv4

Under sin paus har Ernst fokuserat på att komma ikapp sig själv och för att ladda energi och fylla på med bra energi så har han pussat på sina barnbarn.

– Jag är en ”farfar-farfar” och så har jag sex bonusbarnbarn. Så nu har jag en flock. Jättemysigt, säger han i programmet.